fbpx

FRISS HÍREK

Közeleg az online oktatás a református iskolában?

- Advertisement -

Korábban megírtuk, hogy a Refi fenntartója levélben arról tájékoztatta a diákok szüleit, hogy a rezsiárak emelése miatt október 10-től bezár az uszoda, és az Újkollégium épületét mindennap 18 órakor bezárják. A levélben említést tettek arról is, hogy szükség esetén elrendelhetik az online oktatást is.

Közeleg a távoktatás?

Erre utal az a levél is, amelyet Szenes Mártonné Durucz Anna igazgató küldött minden kollégának, az óraadóknak is, ebben azt kéri, hogy „lépjenek be a TEAMS-be, ellenőrizzék le a csoportjaikat. Ha eltérés van, akkor jelezzék, valamint próbálgassák ki a csoportjaikkal, hogy be tud-e minden diák lépni a csoportba.”

A TEAMS egy olyan program, amely videokonferenciák, csoportos beszélgetések megtartására alkalmas, ennek a segítségével tartották meg online óráikat a pedagógusok a covid időszakában.

Nem örülnek a diákok sem

A távoktatás lehetséges bevezetése a refis tanárok, de a diákok között is ellenérzéseket váltott ki, különösen az érettségire készülő végzősök között fogalmaztak meg tiltakozó megnyilvánulásokat.

Hasonló cikkünk:  SZÍN-TÁR: Tizenötödik alkalommal találkoznak a színművészeti egyetemek Kecskeméten

Levélben érdeklődtünk az igazgatónál

A levélben foglaltak, vagyis a távoktatás lehetséges elindítása miatt levélben fordultunk az Szenes Mártonné Durucz Annához. Az alábbi kérdésekre szerettünk volna választ kapni az igazgatótól, de válaszok nem jöttek.

A rezsiárak emelkedése miatt mikorra tervezik/mikor várható az online oktatás bevezetése?
A távoktatás elrendelése előtt konzultálnak-e a gimnáziumban dolgozó pedagógusokkal, kikérik-e a véleményüket a döntésről?
Amennyiben mégis elkezdődik az online oktatás, terveik szerint ez meddig tarthat a jelenlegi gazdasági helyzetben?  
A rezsiárak emelkedése nagyságrendileg mekkora kiadás növekedéssel jár a fenntartónak?
Nem tart-e attól, hogy az eddig már sokat online oktatásban is részesült diákok számára hátrányt jelent az újbóli online oktatás az érettségi szempontjából?

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...