fbpx

FRISS HÍREK

Heller: A farkas és a bárány meséje örökérvényű

- Advertisement -

Magyar Narancsnak Heller Ágnes azt mondja, látszatharc az MTA-ügy, a kormány előbb-utóbb ráteszi kezét a kutatóhálózatra, azaz a farkas és a bárány meséje örökérvényű:

a bárány érvelhet bármilyen racionálisan, a farkas így is, úgy is megeszi.

A kormánnyal felesleges alkudozni. A most vasárnap 90 éves filozófus azt mondja, ő élt a Horthy-, a Rákosi- és a Kádár-érában is, tudja, arra megy ki a játék, hogy az intézeteket államosítsák, a pénzüket lenyúlják és olyanoknak adják, akiknek semmi közük a tudományhoz. Az igazi zsarnokok ideológiától függetlenül valahogy hasonlítanak egymásra, márpedig Sztálin is nagy nyelvtudós és biológus volt.

Orbánnak a hatalomhoz kell a pénz

A hatalommegosztás, a pluralizmus fontos, hiszen egy olyan rendszerben, mint amilyen az Egyesült Államokban van,

Orbán már nem lehetne hatalmon, mert több mint nyolc éve kormányoz.

Orbánnak az uniós pénz is hatalma fenntartásához kell, hiszen  „három kielégíthetetlen emberi szükséglet van: a hatalom, a hírnév és a vagyon”, és szerinte „Orbán Viktornak a hatalom a legfontosabb”, a pénz is, de az a hatalma megtartásához kell. A balolda óriásit téved, ha azt hiszi, hogy akár egy fair választáson is nyerhetne egyedül, a Jobbik nélkül.

Az Orbán-féle vircsafttal szemben mindenkire szükség van.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...