fbpx
22.1 C
Kecskemét
2021. augusztus 3., kedd
KecsUPKecskemétenÚj iskolát alapítanak a Waldorfból kivált pedagógusok és szülők

FRISS HÍREK

Új iskolát alapítanak a Waldorfból kivált pedagógusok és szülők

Márciusban csúcsosodott ki a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Iskola és Óvoda hátterében már egy ideje meglévő feszültség. A fenntartó egyesület azonnali hatállyal leváltotta az igazgatót, arra hivatkozva, hogy nincs megfelelő végzettsége. Pedig csak pár hónapot kellett volna várni, és meglett volna, hiszen a képzést már végezte Balla Beáta. Az új igazgató azonnal felmondott két pedagógusnak, amelyre válaszul több kollégájuk is táppénzre ment, ami fennakadást okozott az intézmény munkájában, de a tanítás végül folytatódott tovább. A legfrissebb hír szerint azonban közben minden waldorfos pedagógus felmondott.

A viták tehát nem csitultak. Sok gyermeket kivettek az iskolákból, ők most a legtöbben magántanulók. A szülők többsége úgy érezte, hogy már nem menthető a helyzet, mert az a kör, amely irányítja az intézmény, nem működik velük együtt. Ezért úgy döntöttek, hogy búcsút intenek, és egy új alapítvánnyal egy új iskolát hoznak létre. Ez a folyamat zajlik most éppen. Varjas Gabriella, az egyik alapító a KecsUP-nak elmondta: a felmondott pedagógusok az új intézményben folytatják majd a tanítást, és a régi waldorfos diákok mintegy 70-80%-a is itt tanul majd szeptembertől.

Közben nem kizárt, hogy a szarkási iskolától megvonják a Waldorf névhasználati jogot, ezért alternatív iskolaként működhet tovább. Hiszen Waldorf iskolához waldorfos pedagógusok kellenek, de ők szeptembertől az új iskolában ( és egyébként ez óvoda is lesz ) folytatják pályafutásukat. Honlapjuk szerint most éppen pedagógusokat keresnek. Megkeressük ezt az intézményt is, ha reagálnak, megírjuk.

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...