Új iskolát alapítanak a Waldorfból kivált pedagógusok és szülők

0
forrás: www.futureeducators.org ( illusztráció )
Hirdetés

Márciusban csúcsosodott ki a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Iskola és Óvoda hátterében már egy ideje meglévő feszültség. A fenntartó egyesület azonnali hatállyal leváltotta az igazgatót, arra hivatkozva, hogy nincs megfelelő végzettsége. Pedig csak pár hónapot kellett volna várni, és meglett volna, hiszen a képzést már végezte Balla Beáta. Az új igazgató azonnal felmondott két pedagógusnak, amelyre válaszul több kollégájuk is táppénzre ment, ami fennakadást okozott az intézmény munkájában, de a tanítás végül folytatódott tovább. A legfrissebb hír szerint azonban közben minden waldorfos pedagógus felmondott.

A viták tehát nem csitultak. Sok gyermeket kivettek az iskolákból, ők most a legtöbben magántanulók. A szülők többsége úgy érezte, hogy már nem menthető a helyzet, mert az a kör, amely irányítja az intézmény, nem működik velük együtt. Ezért úgy döntöttek, hogy búcsút intenek, és egy új alapítvánnyal egy új iskolát hoznak létre. Ez a folyamat zajlik most éppen. Varjas Gabriella, az egyik alapító a KecsUP-nak elmondta: a felmondott pedagógusok az új intézményben folytatják majd a tanítást, és a régi waldorfos diákok mintegy 70-80%-a is itt tanul majd szeptembertől.

Közben nem kizárt, hogy a szarkási iskolától megvonják a Waldorf névhasználati jogot, ezért alternatív iskolaként működhet tovább. Hiszen Waldorf iskolához waldorfos pedagógusok kellenek, de ők szeptembertől az új iskolában ( és egyébként ez óvoda is lesz ) folytatják pályafutásukat. Honlapjuk szerint most éppen pedagógusokat keresnek. Megkeressük ezt az intézményt is, ha reagálnak, megírjuk.

Hirdetés

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft