fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Megfejtették a szomorú kutyaszemek titkát

- Advertisement -

Egy új kutatás szerint a háziasításuk során kialakult, különleges szemizom áll a kutyák ellenállhatatlan, szomorú tekintete mögött. A szakértők úgy vélik, hogy ez az izom nem található meg a farkasoknál. Anne Burrows, a Duquesne Egyetem munkatársa és kollégái hat kutya és két farkas tetemén tanulmányozták a szemizmokat, és megállapították, hogy a kutyák egy speciális izom segítségével emelik meg a szemöldöküket.

A csapat 27 kutyáról és kilenc farkasról is készített felvételeket, miközben az állatok egy embert néztek. A kutyák folyamatosan és intenzíven mozgatták a szemöldöküket, hogy szomorú arckifejezésük legyen, míg a farkasokra ez nem volt jellemző.

A szakértők szerint a kutyák ezt a szemizmot használják a kommunikációhoz, hogy etetésükre és ellátásukra ösztökéljék az embereket.

Gazdáik tudtukon kívül engedelmeskedtek a szomorú szemeknek. A kutatók úgy élik, hogy az érintett izmok szinte biztosan azért alakultak ki, mert előnyt jelentettek a kutyáknak az emberrel való interakcióban.

Hasonló cikkünk:  Ellenőrizték a háziorvosokat, az esetek 39 százalékában nem találták az orvost a rendelőjében

A fenti feltételezés egyelőre csak egy elmélet, ahhoz, hogy alátámasszák, további vizsgálatokat kell elvégezni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...