fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Megfejtették a szomorú kutyaszemek titkát

- Advertisement -

Egy új kutatás szerint a háziasításuk során kialakult, különleges szemizom áll a kutyák ellenállhatatlan, szomorú tekintete mögött. A szakértők úgy vélik, hogy ez az izom nem található meg a farkasoknál. Anne Burrows, a Duquesne Egyetem munkatársa és kollégái hat kutya és két farkas tetemén tanulmányozták a szemizmokat, és megállapították, hogy a kutyák egy speciális izom segítségével emelik meg a szemöldöküket.

A csapat 27 kutyáról és kilenc farkasról is készített felvételeket, miközben az állatok egy embert néztek. A kutyák folyamatosan és intenzíven mozgatták a szemöldöküket, hogy szomorú arckifejezésük legyen, míg a farkasokra ez nem volt jellemző.

A szakértők szerint a kutyák ezt a szemizmot használják a kommunikációhoz, hogy etetésükre és ellátásukra ösztökéljék az embereket.

Gazdáik tudtukon kívül engedelmeskedtek a szomorú szemeknek. A kutatók úgy élik, hogy az érintett izmok szinte biztosan azért alakultak ki, mert előnyt jelentettek a kutyáknak az emberrel való interakcióban.

Hasonló cikkünk:  Milliós tiszteletdíjakért ülnek össze kéthavonta a vagyonkezelő alapítványok vezetői

A fenti feltételezés egyelőre csak egy elmélet, ahhoz, hogy alátámasszák, további vizsgálatokat kell elvégezni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...