fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Feleannyi pénzt kap egy beavatkozásra az állami kórház, mint egy magán

- Advertisement -

Miközben egy magánkórházban egy csípőprotézis-műtétért 1,5 millió forintot fizet a beteg, az állami intézmény 700-800 ezer forintot kap a biztosítótól a műtét után, ezért nem véletlen, hogy finanszírozási problémákkal küzdenek a kórházak – olvasható a Világgazdaság pénteki számában.

Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem Egészségfejlesztési és Népegészségtani Tanszékének egyetemi tanára az Egészségügy 5 dimenzióban nevű konferencián azt mondta, hogy beépült és működési paradoxon lett a kórházakban folyamatosan újratermelődő adósságállomány, és a hiány rendszerszintű megoldást kíván. Idén júliusban már meghaladta a 47 milliárd forintot a konszolidált kórházi adósság, miközben tavaly egész évben volt 60,6 milliárd forint.

A szakértő szerint az egészségügy rendbetételéhez újra kell gondolni az állami és a magánellátás rendszerét, új finanszírozási technikák megfontolására van szükség. Az viszont jó hír, hogy az Egészségbiztosítási Alap előirányzata a 2020-as költségvetésben 2681,6 milliárd forint, ami 9,8 százalékos, 239,5 milliárd forintos emelkedés 2019-hez képest.

Hasonló cikkünk:  Viktor a TikTokon - a Fidesz stratégiája a fiatalok megszerzésére

A konferencián Pásztélyi Zsolt, a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke arról beszélt, hogy tavaly novemberben kardiológiára több mint 50 napot, ultrahangvizsgálatra 30 napot kellett várni, csak a belgyógyászat , a sebészet és a fül-orr-gégészet esetében maradt 10 napnál kevesebb a várakozási idő. Hozzátette: a rendelők még mindig nem kapták meg azt a 11 milliárd forintot, amelyet az Egészséges Budapest program keretében a szakrendelőknek ígértek.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...