fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Feleannyi pénzt kap egy beavatkozásra az állami kórház, mint egy magán

- Advertisement -

Miközben egy magánkórházban egy csípőprotézis-műtétért 1,5 millió forintot fizet a beteg, az állami intézmény 700-800 ezer forintot kap a biztosítótól a műtét után, ezért nem véletlen, hogy finanszírozási problémákkal küzdenek a kórházak – olvasható a Világgazdaság pénteki számában.

Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem Egészségfejlesztési és Népegészségtani Tanszékének egyetemi tanára az Egészségügy 5 dimenzióban nevű konferencián azt mondta, hogy beépült és működési paradoxon lett a kórházakban folyamatosan újratermelődő adósságállomány, és a hiány rendszerszintű megoldást kíván. Idén júliusban már meghaladta a 47 milliárd forintot a konszolidált kórházi adósság, miközben tavaly egész évben volt 60,6 milliárd forint.

A szakértő szerint az egészségügy rendbetételéhez újra kell gondolni az állami és a magánellátás rendszerét, új finanszírozási technikák megfontolására van szükség. Az viszont jó hír, hogy az Egészségbiztosítási Alap előirányzata a 2020-as költségvetésben 2681,6 milliárd forint, ami 9,8 százalékos, 239,5 milliárd forintos emelkedés 2019-hez képest.

Hasonló cikkünk:  Egyre népszerűbb a műszempilla a nők körében

A konferencián Pásztélyi Zsolt, a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke arról beszélt, hogy tavaly novemberben kardiológiára több mint 50 napot, ultrahangvizsgálatra 30 napot kellett várni, csak a belgyógyászat , a sebészet és a fül-orr-gégészet esetében maradt 10 napnál kevesebb a várakozási idő. Hozzátette: a rendelők még mindig nem kapták meg azt a 11 milliárd forintot, amelyet az Egészséges Budapest program keretében a szakrendelőknek ígértek.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...