fbpx

FRISS HÍREK

Vádat emeltek az érettségi feladatokat kiszivárogtató lajosmizsei nyomdász ellen

- Advertisement -

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétsége miatt vádat emelt egy 41 éves lajosmizsei férfi ellen, aki egy lajosmizsei nyomda alkalmazottjaként a 2019-es magyar nyelv és irodalom, valamint a matematika írásbeli érettségi feladatsorok egy részét, illetve a történelem érettségi teljes feladatsorát kilopta a munkahelyéről, majd ismerőseinek kiszivárogtatta.

A 41 éves vádlott abban a lajosmizsei nyomdában dolgozott, amelyikben a középszintű érettségi feladatsorait nyomtatták ki. A nyomdász csak úgy dolgozhatott ezekkel a dokumentumokkal, hogy előtte külön titoktartási nyilatkozatot írt alá, ezt is megszegte a feladatsorok kiszivárogtatásával.

A nyomdász célja érettségiző rokonainak segítése volt, a feladatsorokat apja élettársának adta át azzal, hogy ő továbbítsa az érettségiző rokonoknak. A feladatsorok ezután a neten és személyes átadással is terjedni kezdtek, viszont akik ezután adták tovább őket, nem tudták, hogy minősített adatot tartalmaznak.

Hasonló cikkünk:  Nekiment a tanulóvezetőnek a gyorshajtó, és lelökte az útról

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségével vádolja, amely bűncselekményt a törvény 1 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Az ügyész felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a nyomdai gépmesteri foglalkozástól is tiltsák el határozott időre. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(hvg.hu)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...