fbpx

FRISS HÍREK

Az MNB szerint további lakásár-emelkedést hoz a babaváró hitel

- Advertisement -

A Magyar Nemzeti Bank szerint 2019 júliusában, azaz az első hónapban, amikor a kormány családpolitikai akciótervének részeként bejelentett, kedvezményes babaváró hitelt igényelni lehetett, összesen 5500 ilyen szerződést kötöttek a bankok, kb. 54 milliárd forint értékben. Az igénylők közül néhányan hitelkiváltásra vették fel a kedvezőbb feltételekkel nyújtott kölcsönt, de a többség ingatlanvásárlásra és felújításra költ belőle.

Az RTL Híradója idézte az MNB elemzőit, akik úgy számolnak, év végéig 24-40 ezer kedvezményes hitelszerződést kötnek majd a családok, és ez kb. 250-300 milliárd forintnyi hitelt jelent. Ez várhatóan tovább fokozza majd a keresletet a magyar ingatlanpiacon, és az ingatlanok további drágulását idézi elő, de hogy hol, milyen mértékben és milyen típusú ingatlanok drágulnak majd, azt még nehéz előre jelezni.

Hasonló cikkünk:  Több száz millióba kerül az adófizetőknek a volt államfők eltartása

A jegybank elemzői szerint még arról is korai beszélni, hogy hány gyereket vállalnak majd a családok a kedvező hitelek hatására.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...