fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

30 ezer pedagógus veszítheti el a közszolgálati jogviszonyát

- Advertisement -

Kedden benyújtja az ITM az Országgyűlésnek az új szakképzés törvény tervezetét. Ezzel már jövőre sok iskolának megváltozik megint a neve, a szakképzésben dolgozók magasabb bért kaphatnak, ám elvesztik a közalkalmazotti jogviszonyukat – írja a hvg.hu, amely részletesen bemutatja a tervezett változásokat.

Eszerint:

  • gyakorlatiasabb lesz a szakképzés
  • emelkedik a szakképzésben oktatók bére
  • már a 2020/2021-es tanévtől átalakulna a szakképzés intézményi szerkezete

Emellett a cikk kiemeli a szakképzésben dolgozó pedagógusok és gyakorlati oktatók béremelését, „akiknek a fizetése így a piaci bérekhez közelíthet. A minden szakképzési területet, több mint 32 ezer pedagógust és óraadó tanárt érintő béremelésre a költségvetés éves szinten mintegy 35 milliárd forint forrást biztosít – olvasható a dokumentumban.”

Emiatt azonban a szakképzésben oktatók nem a túlságosan merev bértáblával járó közalkalmazotti törvény hatálya alá, hanem a munka törvénykönyv hatálya alá fognak tartozni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...