fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Keményen küzdött a kamaszlány a rablókkal

A Kecskeméti Járási Ügyészség most emelt vádat egy idén augusztusban elkövetett kecskeméti rablás ügyében. Egy 15 éves és egy 38 éves román férfi két fiatal lánytól akarta elvenni a mobilját, de az ügyészség közleményéből kiderül, hogy az egyik megtámadott kamasz lány nagyon keményen felvette a harcot velük, és az egyik rablót meg is futamította.

A 15 éves romániai fiú és 38 éves bűntársa a nyáron alkalmi munkák miatt volt Kecskeméten. Augusztus 23-án este a kecskeméti szabadidőközpontba mentek szórakozni, ahol egy fesztivál volt. Másnap hajnal 2 óra körül észrevettek két 18 évesnél fiatalabb lányt, akik kíséret nélkül indultak hazafelé.

Követni kezdték a lányokat, majd az Izsáki út környékén utolérték és leszólították őket. A lányok nem akartak velük szóba állni, ezért a 38 éves vádlott egy bokros járdaszakaszon az egyik lány mögé lépett, megragadta a jobb kezét, amiben a lány 65 ezer forint értékű mobiltelefonja volt. Eközben a másik kezével a lány haját rángatta, megpróbálta befogni a száját és azt mondta: maradjon csendben, adja oda a telefonját.

Hasonló cikkünk:  Az ellenzéki pártok másképp látják az előválasztás jövőjét
Hasonló cikkünk:  Mit fog tenni a MOK azután, hogy szinte lenullázták?

A 15 éves fiú közben a másik lány mögé lépett és a jobb kezét megfogva hátulról megpróbálta átölelni, de a lány ellenállt, kiszabadult a fogásból, és megütötte a támadóját. A 15 éves fiú elszaladt, a lányok mindeközben segítségért kiáltottak.

A támadóját megfutamító lány ezután a barátnője segítségére sietett, és egy kulcscsomóval többször megszúrta a felnőtt vádlott fejét, megpróbálta ellökni, ezért a férfi egyszer ököllel homlokon ütötte, majd kicsavarta a másik lány kezéből a mobiltelefont. A két lány ezután elszaladt.

A támadóját megfutamító lány és a 38 éves vádlott is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kecskeméti rendőrök a két rablót még aznap elfogták, az idősebb férfitől még a rablással szerzett mobiltelefont is lefoglalták.

A fiatalkorú fiú szabadlábon védekezik, őt rablás bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség. 38 éves bűntársa letartóztatásban van és befejezett rablás miatt kell felelnie. Mindkettejük bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni.

Index

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...