fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Kétmilliárd forint brüsszeli támogatásból fejlesztette az útjait Kecskemét

Több mint kétmilliárd forintot fordított európai uniós forrásból útfejlesztésre Kecskemét önkormányzata – tudatta a város polgármestere az MTI-vel.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújításokra Kecskemét 1,2 milliárd forint támogatást nyert a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán (Top). A forrásból a város déli iparterületén található Búzakalász utcát, Mindszenti körutat, Kiskőrösi utat és Szent László körutat újították fel, mintegy 5355 méter hosszan.

A polgármester kiemelte, mintegy 885 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Szolnoki út 3,185 kilométer és a Reptéri út 155 méter hosszú szakasza is megújulhatott.

A polgármester szerint, a fejlesztés nagymértékben hozzájárult Kecskemét déli, illetve keleti gazdasági övezeteinek könnyebb megközelíthetőségéhez.

Hasonló cikkünk:  2021-ben majdnem annyit költött magára a kormány, mint óvodákra

A város több mint 97 millió forint európai uniós támogatással megvalósított beruházása eredményeként egy felújított és egybefüggő kerékpáros útvonal is létrejött a Katona József Park, a Vasútpark, a Rákóczi út, a Főtér, a Petőfi Sándor utca, a Dózsa György út, az Izsáki út, a Csabay Géza körút, az Izsáki út és a Kecskeméti Fürdő közötti szakaszon.

Hasonló cikkünk:  Magyarország nincs elszigetelve, mert a türk államok már rendelkeznek diplomáciai képviselettel Budapesten

A projekt része volt a kerékpáros közlekedést népszerűsítő szemléletformáló kampány is – tette hozzá.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...