fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Átfogó ellenőrzést tartottak a rendőrök a hétvégén

Szervezett akció keretében tartottak többrétű ellenőrzést a kecskeméti rendőrök 2020. február 15-e 14 óra és február 16-a 2 óra között. A hétvégi akció keretében a közrendvédelmi és a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a társzervek – a kecskeméti önkormányzat, a fogyasztóvédelem, a népegészségügy, valamint a katasztrófavédelem – közreműködésével ellenőriztek Kecskeméten és vonzáskörzetében.

Az egyenruhások a közrend és közbiztonság javítását célzó, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetét fokozó feladatokat hajtottak végre. Ennek keretén belül kiemelt figyelmet fordítottak az ittas járművezetők kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A társzervekkel közösen hatósági ellenőrzést hajtottak végre hat szórakozóhelyen.

Az akció során a kecskeméti rendőrök 143 gépjárművet ellenőriztek, 171 személyt igazoltattak és 180 fővel szemben alkalmaztak alkoholszondát.

Hasonló cikkünk:  Lopás gyanúsítottjait keresik a kecskeméti rendőrök

Az ellenőrzött járművezetők közül két személynél merült fel az ittasság gyanúja a velük szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke alapján. A sofőrökkel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Hasonló cikkünk:  300 ezer forintot ajánl a rendőrség a nyomravezetőnek

Négy személy nem használta a biztonsági övét a közúti forgalomban, így ők közigazgatási bírságot kaptak. További kilenc személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot különböző szabálysértések elkövetése miatt.

Az igazoltatások során két körözött személyt fogtak el az egyenruhások, valamint nyolc fő – akiknél adatmegállapításra volt szükség – előállításáról intézkedtek.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...