fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Történelmi győzelem a Ferencváros ellen

- Advertisement -

Előrehozott bajnoki meccsen fogadta hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban a Ferencvárost az SG Kecskemét Futsal alakulata. A végletekig kiélezett összecsapáson a hazai csapat örülhetett a végén, amely története során először győzte le a Fradit.

Az első percben megszerezte Öreglaki révén a vezetést az agresszívan letámadó Fradi, 0-1. Éledezett a Kecskemét, Scherban lövését még védte a Ferencváros kapusa, de a kipattanót Mánya már bevarrta, 1-1. Vérszemet kapott a Kecskemét: Tombácz kidobását Simic szedte össze, majd hozta helyzetbe Mányát, aki megszerezte a vezetést az 5. percre, 2-1. Rohamozott a fővárosi alakulat, de a védelem és Tombácz a helyén volt. A félidő derekán Mánya került megint nagy helyzetbe, de estében nem tudta kapura tenni már a játékszert. Pár perccel később Móra előtt is adódott lehetőség, szépen cselezte magát a kapuig, de a védelem menteni tudott az utolsó pillanatban. A 15. percben nagy védelmi hiba után Simic csapott le a lecsorgóra, majd okosan hozta helyzetbe Mórát, aki nem hibázott, 3-1. Másfél perccel a szünet előtt büntetőhöz jutott a Fradi, Öreglaki pedig magabiztosan értékesítette azt, habár Tombácz érezte az irányt, 3-2. Az utolsó pillanatokban is adódott még lehetőség mindkét oldalon, de gól már nem született.

Letámadott ismét a Ferencváros, de ez nem akadályozta a hazaiakat, hogy növeljék előnyüket. Scherban tetszetős találata után már 4-2 állt a kijelzőn. Jól működött a kecskeméti védelem, csak ritkán tudtak komolyabb helyzetbe kerülni a ferencvárosiak, akkor pedig Tombácz állta útjukat. A másik oldalon Koós Károly tanítványai kontrákból és rögzített szituációkból veszélyeztettek, a befejések viszont pontatlanok voltak. Nyolc perccel a vége előtt Madarász János, a vendégek vezetőedzője időt kért, hogy megindítsák rohamaikat. Mezőnyjátékosra váltották kapusukat, és egy átlövésből Érsek szépített, a 35. percben. Kapufáig jutott az SG Kecskemét a középkezdés után, a fővárosiak pedig eztán is létszámfölényes taktikára alapoztak. Egy kontrából Mánya forgácsolta szét a kapufát hárommal a vége előtt, majd Koós Károly kérte ki idejét a maradék kettő percre. A 40. minutumban második sárga után Érsek szállt ki a meccsből, majd emberelőnyben vezetett végig szép támadást a Scoregoal, amelyből Bozidar Simic volt eredményes, 5-3. Nem adta fel a Fradi, egy középre ollózott labdát Öreglaki értékesített közelről, 5-4. A hátralévő pár másodperc viszont gyorsan lepörgött, így itthon tartotta a három egységet a Koós-alakulat.

Hasonló cikkünk:  Feszültségek terhelik a KTE tavaszát, lesz-e szép finis a bajnokságban?

Koós Károly vezetőedző nyilatkozata: – Mindenáron győzni akartunk, szerettük volna megtörni a Fradi elleni rossz sorozatunkat, és ez ma este sikerült. A Scoregoal története során először legyőzte a Ferencvárost. El tudtuk viselni a rossz kezdést, sajnos gyorsan hátrányba kerültünk. Utána viszont az eltervezettek szerint játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyből ötször eredményesek is tudtunk lenni. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, jár a gratuláció a csapatnak, és lelkes közönségünknek egyaránt. Bízom benne, hogy jövő héten az Újpest ellen folytatódik a jó szériánk!

 

SG Kecskemét Futsal – FTC-Fisher Klíma 5-4 (3-2)
férfi futsal NBI, 8. előrehozott forduló
2020.09.14.
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...