fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Fakivágások tiltása! Csopakon…

- Advertisement -

Fakivágási tilalom! – címmel hozta nyilvánosságra a Facebookon Ambrus Tibor Csopak polgármestere, hogy „Annak érdekében, hogy megvédjük természetes környezetünket, és annak lakóit, – képviselő társaimmal egyeztetve – polgármesteri rendelettel tiltottam meg a fák kivágását a költési időszakban, március 1. és augusztus 31. között.”
Ebből két mozzanatot emelnék ki:
1. A természet védelmében a fakivágások megakadályozására polgármesteri rendelet készült!
2. Képviselőtársakkal egyeztetve született a rendelet!
Vannak polgármesterek, akik tanulhatnának belőle…

Nagykőrösön a Ceglédi úton fákat vágtak ki, melyről igencsak hiányos a tájékoztatás!

Múlt év őszén sokan aggódva figyelték azokat a jeleket Nagykőrösön, amelyeket a Ceglédi úti fákra festettek fel ismeretlen kezek. Sokan kérdezték: vajon mit jelenthet a vízszintes vonal és az áthúzott kör? A facebookos zúgolódásra reagálva az önkormányzati propaganda sietve közölte, hogy szakemberek mérték fel ezeket a fákat, ők festették fel a jelzéseket. Hogy azok mit jelentenek, arra már nem tértek ki részletesebben, így továbbra sem lehetett tudni, ezek a fák betegek, öregek, vágásra érettek, vagy mi fog történni velük? A közelmúltban minden aggódó megkapta a választ, először a gallyakat nyesték le, majd a lecsupaszított törzset vágták ki, hogy néhány nappal ezelőtt a földben maradt tuskókat is kiszedjék. Látva a fák állapotát, a méretes belső üregeket, a kivágás még laikus szemmel is indokoltnak mondható. Éppen ezért érthetetlen, hogy erről miért nem lehetett előre, normálisan tájékoztatni a lakosságot? Miért csak a gallyakat feldolgozó szecskavágó éktelen zajára felfigyelve szerezhettek róla tudomást az ott élők, hogy valami történik?

E lap hasábjain számtalan alkalommal kritizáltuk az önkormányzati kommunikációt, amelynek felkent illetékesei előszeretettel dicsérik magukat, ám a gyakorlatban inkább a politikai munka, a fideszes képviselők fényképezése látszik fontosnak, mintsem az adófizetők tárgyilagos tájékoztatása. Nem egy alkalommal tettük már szóvá, hogy könnyedén megelőzhető lenne az elégedetlen szitokáradat a városvezetés felé, ha felnőttnek tekintenék a lakosságot, és nem csak utólag, az okozott kellemetlenségek tompítása érdekében közölnének információkat az 50 millió forintos Önkormányzati Hírekben (vö. Kecskeméti úti fakivágások a járdaépítés ürügyén).

Persze ha már előre nem sikerült, akkor utólag is megmagyarázhatnák, hogy miért vált éppen most szükségessé a fák kivágása, és ami szintén ennyire fontos és közérdeklődésre számot tartó, hogy mikor fogják azokat pótolni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...