fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Röpke SE-s halandzsa honlap: Majd eldöntik mi legyen vele

- Advertisement -

Ahogy arról beszámoltunk, a Röpke SE 250 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert évekkel ezelőtt prevenciós célú szabadidős és sportesemények lebonyolítására. A sportegyesület honlapján a tájékoztatásra szánt (és egyébként kötelező) aloldal azonban főként halandzsa tartalmat tár az érdeklődő elé. Akkor megírtuk azt is, hogy levélben fordultunk az egyesülethez. Ezeket a kérdéseket tettük fel:

– Jól hisszük, hogy a projektben ezt a honlapot kötelező volt elkészíteni?
– Megfelelőnek, minőségi tartalomnak gondolják-e, ami a honlapon elérhető?
– Miért üzemel ez a honlap így, ahogyan?
– Tervezik-e, hogy utólag bepótolnak minden tartalmat?
– A honlap elkészítése, üzemeltetése a pályázati forrásból mekkora összeget jelentett?
– Mennyiben akasztotta meg a programokat a koronavírus helyzet? Emiatt tolódik-e a pályázat teljesítése?
– Mennyi kötelező eseményt kellett vállalni a szerződés szerint, és mennyit sikerült megtartani?
– A pályázat Facebook oldala szintén kötelező elem?
– Miben látják az okát, hogy a Facebook oldalt 30 alatti számban lájkolják és követik?
Ezekre a kérdésekre a következő levelet kaptuk:
„A projekttel kapcsolatos, kommunikációra vonatkozó dokumentumot csatoltan küldjük. A projekt megvalósítását támogató felület működik, az Önök által kifogásolt részek sorsáról még nem döntöttünk. A projekt Facebook oldala önként vállalt teljesítés, nincs online bázisépítő és like gyűjtési kötelezettségünk sem. Kollégáim felülvizsgálják ezen felületek szükségességét és a megvalósítás szempontjából azok hasznosságát, majd ezt követően megteszik a szükséges lépéseket.
A projekt indikátoraira és azok közül a választható és kötelező tételek mértékére vonatkozó dokumentumot szintén csatoltuk.
A koronavírus okozta járvány idejére bevezetett korlátozó intézkedések 2020. év elejétől jelentősen behatárolják mozgásterünket. Erről folyamatosan egyeztetünk az Irányító Hatósággal és az általuk jóváhagyott módosítások mentén szervezzük programjainkat.”

Kötelező naprakész honlapot üzemeltetni

Tehát nem döntöttek még arról, mi lesz a sorsa az általunk kifogásolt halandzsa tartalomnak. Csakhogy a levélben említett, kommunikációs feladatokkal kapcsolatos dokumentumban a következőt találtuk:
E szerint tehát kötelesség a naprakész tájékoztató oldal üzemeltetése, nem választási lehetőség. De mint megmutattuk korábban is, lorem ipsum automatikus szövegkitöltések vannak pl. a programokat bemutató oldalakon is.

Személyi számot kérnek a programokhoz csatlakozni vágyóktól

Bár nem részletezték, mit értenek „A projekt megvalósítását támogató felület”-en, úgy hisszük, hogy a regisztrációs felületet gondolják ennek, ami arra hivatott, hogy csatlakozni lehessen a megvalósuló eseményekhez. Gondoltuk, hogy regisztrálunk ide, hogy mi történik ekkor, milyen felületre tudunk belépni, de miután a személyi számunkat is elkérték, nem töltöttük ki az űrlapot. Ugyanis az adatvédelmi biztos korábbi nyilatkozata alapján nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ezt az azonosítót elkérheti egy sportegyesület. Ha pedig nem kérheti, akkor az állampolgárnak nem szabad kiadni illetéktelen kezekbe – erre kimondottan felhívta a figyelmet Péterfalvi Attila.
A kérdések közül, mint ahogyan látható fentebb, többre nem kaptunk választ.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...