fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

A válság ellenére Czira Szabolcs 4 millió forintra emelte saját zsebpénzét

- Advertisement -

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a veszélyhelyzet adta jogkörével élve Czira Szabolcs egyszemélyben elfogadta a saját maga által beterjesztett 2021. évi költségvetést.

Ebből kiderül többek között az is, hogy a koronavírus-járvány miatti elvonások ellenére Czira Szabolcs 1, azaz egymillió forinttal emelte polgármesteri keretét. Ez az összeg 2020-ban még 3 millió forint volt, ebben az évben pedig már 4 millió forintból nagyvonalúskodhat a polgármester. (A tavalyi és az idei költségvetésben egyaránt a 10. számú mellékletben található ez a sor, bárki ellenőrizheti.)

A polgármesteri keret gyakorlatilag olyan, mint a gyerek zsebpénze: képviselő-testületi jóváhagyás nélkül, szabadon költheti, az összes kötöttsége csak annyi, hogy utólag, a következő évben, a zárszámadási rendeletben be kell számolni róla. Így a polgármester könnyedén gyakorolhat kegyet bárkinek, aki pénzért fordul hozzá, hiszen nem a sajátját osztja, hanem a miénket.

Még mielőtt az Önkormányzati Hírek elővenné a régi mantrát, miszerint támadjuk azokat a célokat, amelyek támogatást kapnak, gyorsan leszögezzük, nem ezzel van a baj. Hiszen ha megnézzük a legutóbbi elszámolást – egyelőre csak a 2019-es listát ismerjük, a 2020-as majd később kerül nyilvánosságra –, akkor azt látjuk, hogy a célok nemesek.

Hiszen ki kérdőjelezné meg azt az 500 ezer forintot, amit a Kecskeméti út 75. szám előtti játszótérre adott? Az viszont jogosan kérhető számon, hogy ha a polgármester az adófizetők, tehát a mi pénzünket osztogatja, akkor miért használja fel politikai célra, a Fidesz kampányának részeként, mint ahogy tette a játszótér esetében is?

A kiadások sorait megnézve látszik, hogy míg a sportkeret csökkent, illetve a kulturális támogatás maradt az előző évi mértéken, addig a polgármesteri keret emelkedett. Az első kettőre még lehet magyarázat a járvány, de a polgármesteri keret emelésére már nem. Jó lenne tudni, hogy mikor a korlátozások, bezárások miatt Nagykőrösön is rengeteg ember kerül bajba, sodródik lehetetlen anyagi helyzetbe, akkor mi indokolja, hogy Czira Szabolcs 4 millió forintra emelje saját zsebpénzét?

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...