fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Őrizetbe vették az oszlopot kidöntő ittas sofőrt

- Advertisement -

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai kezdeményezik a férfi bíróság elé állítását.

Közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. február 28-án este. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol kiderült, hogy egy 46 éves férfi 20 óra 30 perc körül Orgoványon, az Árpád utca és a Petőfi utca kereszteződésében nekiment egy távközlési oszlopnak. Szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfit vér-vizelet mintavételre előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az eljárás során kirendelt szakértő megerősítette, hogy az autóvezető a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így az orgoványi illetőségű sofőrt ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétség gyanúja miatt kihallgatták. Ügyében a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a nyomozást lezárták, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek azzal küldték meg, hogy javasolják a gyanúsított bíróság elé állítását.

Hasonló cikkünk:  A két kecskeméti generálkivitelező évek óta szerződéseket kötött, de a családi házakat nem építették fel

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...