fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

FORGÁCSOK – Az élettapasztalatról…

- Advertisement -

A múló évek, az idősebb életkor végül is adnak neked valamit, amiért érdemes volt élned, ez az élettapasztalat.

Bizony az élettel járó sok-sok megaláztatás, szenvedés, és olykor ritkán a siker is egybegyűjthető, sőt azok között összefüggés is állapítható meg. Ezt az összegző tudati tevékenységet egy bizonyos kor után élettapasztalatnak hívjuk.

Ez az élettapasztalat ahhoz hasonlítható, amikor a hegymászó felérve a legmagasabb hegycsúcsra, visszatekintve onnan a táj részletein kívül az egészet, mint rendszert érzékeli, felismerve abban a legapróbb összefüggéseket, azok értelmét, szépségét és fájdalmát is. Sok ember van úgy, hogy bizonyos résztapasztalatok birtokában szinte törvényszerűen mindig azokat a végzetes hibákat követi el, még akkor is, ha előre látja annak következményeit. Ha ezeket a tapasztalatokat összegyűjtjük, akkor évek hosszú során eljuthatunk arra a bizonyos csúcsra, és nem válunk öregségünkre az emberek által kinevetett, kigúnyolt, lenézett, vén, ősz, öreg pojácává. Képesek vagyunk ugyanis az élet csapdáit elkerülni, és nem követni el minden alkalommal ugyanazt a hibát.

Ellenkezőleg, akkor a tapasztalataid okán az emberek látni fogják rajtad az élet derűjét, és azt a bölcsességet, melyet egy élet tapasztalatai által szereztél. Az élettapasztalat maga, és annak feldolgozása lelki kiegyensúlyozottsághoz vezet, mely nagyon fontos minden egyes ember életében. Nem elszenvedője leszel a veled történteknek, hanem tudatos irányítója, és persze feldolgozója is. A résztapasztalatokat összegezni kell, és megtalálni közöttük az összefüggést. Ha így fogod fel az életedet, akkor ez egy olyan elégtétel számodra, melynek segítségével sokkal könnyebben viseled el az élet örökké változó világát, és sorsod olykor-olykor nem könnyű megpróbáltatásait is.

Ha így élsz, akkor már nem éltél hiába, hiszen egyre világosabb lesz számodra az, hogy a Teremtőnek szándéka volt veled, és te ezt a feladatot bölcsen, körültekintően és rugalmasan végre is hajtottad. Az élettapasztalatod által több lettél, mint voltál, és ezt környezeted is látni fogja rajtad, és nem utolsósorban lelkedben ezt magad is érezni fogod.

ábrahám

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...