fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Hír- és véleményfigyelő – avagy ami a „közszolgálatból” kimaradt

- Advertisement -

Heti Facebook hírek

1. Európai Hazafi Díjat kapott Bródy János

Az elismerést Ujhelyi István európai parlamenti képviselő és Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója alapította és adta át, igaz, hogy a vírushelyzet miatt nem személyesen, hanem a Facebookon.

Az idén 75. születésnapját ünneplő Bródy János az első díjazott a sorban.

Ujhelyi István: „Ezt az elismerést minden évben olyan ember kapja, aki kiemelkedően sokat tesz Magyarország uniós tagságának megőrzéséért és az európai értékek hazai képviseletéért.”

Bródy János megtiszteltetésnek nevezte, hogy elsőként ő vehette át ezt az elismerést, és a következőket mondta: „Szent István királyunk óta minden nemes és nagy történelmi magyar személyiség az európai kultúrához és közösséghez akart tartozni. Történelmünk nem mindig úgy alakult, hogy ez az összetartozás nyilvánvalóvá vált. Az Európai Unió a megoldás a legtöbb nyomasztó történelmi emlékre, amely ebben az országban még mindig fájdalmasan létezik. A határok nélküli Európa képes a magyar kultúra részeit egyesíteni, az átjárást biztosítani. Azt, hogy a magyar kultúra összekapcsolódhas-son és ezt politikai határok többet el ne válasszák.”

Az előadóművész 2003-ban az uniós csatlakozási szerződés aláírásakor úgy gondolta, hogy ebben az új világban érdemes új életeket is teremteni. Egy év múlva megszületett legkisebb fia, Máté.

2. Fejlevágással, a családja kiirtásával és felgyújtással fenyegette Kálmán Olgát a magát kereszténynek és Fidesz-hívőnek tituláló férfi, mert – ahogy fogalmaz a fenyegető – „így beszéltem a drága miniszterelnökről”. Sajnálom, mérhetetlenül sajnálom a hölgyet, … Józsefnét Győrből. Tényleg úgy tudja, hogy nálunk haltak meg a legkevesebben covidban? És tényleg aztgondolja, hogy az igazság kimondása fejlevágást és családirtást érdemel? Na, ennek a mérhetetlen gyűlölködésnek kell véget vetni 2022-ben! Ez az ország többet érdemel!” – írta Kálmán Olga a Facebook oldalán.

Természetesen a DK-s politikus elment a rendőrségre feljelentést tenni. Amint éppen a feljelentést szövegezték, újabb 2 fenyegető levél érkezett a Facebook oldalára. Természetesen megmutatta a nyomozónak, és ezeket is azonnal csatolták a feljelentéshez.

„Nem jó ez így, nagyon nem! Sokszor beszéltem már arról, hogy a folyamatos gyűlöletpolitika nem tud mást, csak újabb és újabb gyűlöletet szülni. Gondoljunk bele, hogyan éljük a mindennapjainkat hosszú évek óta? Ki mindenkit „kellett” már megvetni, utálni?

Ellenségnek vagy csalónak lettek kiáltva:

• a korkedvezményes nyugdíjat törvényesen igénybe vevők,
• a rokkantnyugdíjasok,
• a végkielégítést kapó közszférában dolgozók,
• a filozófusok
• a tanítás szabadságáért küzdő pedagógusok, diákok,
• a kisegyházak
• a segélyért folyamodók,
• a civilek,
• a „Soros-bérencek”,
• a liberálisok,
• a szivárvány családok
• a menekültek,
• Brüsszel,
• az egész magyar ellenzék, mindenki, aki nem vallja magát fideszesnek.

Biztos, hogy sokakat kihagytam a felsorolásból, mert már követni is nehéz, hogy évek óta, közpénzt nem sajnálva, hány ellenséget állított elénk a kormány óriásplakáton, vagy a médiabirodalmán keresztül napi szinten sulykolva. Van még olyan társadalmi csoport, amelynek tagjai nem lettek ellenségnek kikiáltva? Mi a cél? Az, hogy lehetőleg mindenki utáljon mindenkit? Magyar a magyart? Magyar a nem magyart? Ettől lesz boldog és erős a nemzet? Hát, nem! Nagyon nem! A családomat és engem most azért fenyeget valaki életveszélyesen, mert ellenzéki politikus vagyok. Nem érvel, nem fogalmaz meg más véleményt, hanem legszívesebben megölne. Őszintén sajnálom, hogy ide jutottunk és őszintén bízom benne, hogy együtt, okosan ezen a rossz emlékű időszakon is túl leszünk!”-fogalmaz Kálmán Olga

(A kifotózott szövegrészletek a fenyegető leveléből származnak. )

A rendőrök május 5-én megtalálták a zaklatót, a győri 53 éves V. Gábor, akit otthonában fogtak el, beismerte tettét. A férfi édesanyja kö-zösségi profilját használva küldte a fe-nyegető üzeneteket.

3. Hadházy Ákos Facebook posztját – kérésének megfelelően – változtatás nélkül közöljük!

„Az Origo nevű kormánypárti propagandalap megkeresett, hogy „miután a WHO engedélyezte” a kínai vakcinát, „bocsánatot kérek-e”, hogy megkérdőjeleztem a hatékonyságát. Mivel nem bízom benne, hogy pon-tosan idézik a válaszaimat, itt is közzéteszem:

1. Az Európai Unióban nem a WHO engedélyezi a gyógyszereket, hanem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

2. A WHO maga is leírta, amit én többször kifejtettem, hogy nincs meggyőződve a Sinopharm vakcina hatékonyságáról a 60 év feletti korcsoportban. WHO csak annyit állapított meg, hogy a vakcinának nincs jelentős rizikója és van értékelhető hatása fiataloknál, de az, hogy pontosan milyen hatékony, az továbbra is csak egyetlen, emirátusokbeli vizsgálat eredményéből derül ki.

3. A magyar kormány még mindig adós az adatokkal, amelyek a hatékonyságot bizonyítanák. Pedig ezek a kezükben vannak, hiszen egy több százezer fős kísérletet hajtottak végre idős embereken. Mindig elmondtam: az eredmények akár jók is lehetnek. De ha jók az eredmények, de visszatartják azokat, az bűn. Ha rosszak, és visszatartják, az szintén bűn. Ami még bűn: embereket úgy bevonni egy kísérletbe, hogy nem mondjuk meg nekik, hogy abban vesznek részt. Ezért a kormány továbbra is minimum bocsánatkéréssel tartozik.

4. A kormány adós még azzal az adattal is, hogy ki és mennyi pénzt keres a kínai vakcinabizniszen. Én úgy sejtem, hogy legalább 20 milliárd forint profit keletkezett az ügyleten.

5. Továbbra is az a véleményem, hogy helyes dolog oltásra biztatni embereket. Az oltás iránti bizalom azonban nem a milliárdos hirdetésekkel javítható, hanem az adatok teljes átláthatóságával és ellenőrizhetőségével.

És végül hozzátenném: a Seychelle-szigetek friss adatai nem biztatnak túl sok jóval a kínai vakcinát illetően. Ott az emberek 60 százalékát beoltották azzal és az AstraZeneca Indiában gyártott verziójával, mégis komoly járványhullám tapasztalható. A két vakcina együttesen mintegy 50 százalékos hatékonyságot tudott elérni (az oltottak között feleannyi a megbetegedés, mint az oltatlanok között).

Természetesen ezt a vitát is a kormány fogja megnyerni, hiszen az Origo mocskolódását több millióan fogják látni, az én válaszomat pedig maximum néhány tízezren. Önök, akik olvassák ezt, segítsenek, osszák meg vagy csak beszéljenek róla ismerőseiknek!”

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...