fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

PERISZKÓP – Hatalmi játszmák…

- Advertisement -

Akik ismerik a történelmet, vagy idősebbek, és emlékeznek, azok tudják, hogy az orosz európai befolyás létezett már korábban is.

A cári idők nagy orosz imperializmusa az itteni kelet-európai szláv népek testvériségét próbálta kihasználni a hódítása és befolyása céljaira.

Mi, magyarok nyelvünkkel, azaz a magyar nyelvvel idegenek vagyunk a szláv, és a nyugat-európai latin nyelvtengerekben.

Amikor a cárizmus kimúlt, ezt követően a kommunizmus által hirdetett testvériség és proletár internacionalizmus lett az orosz birodalmi terjeszkedés alapfilozófiája. Sokan Sztálint vörös cárnak nevezték, még hazájában is. Kétségtelen, hogy ő megnyerte a fasiszta Németországgal szemben a nyugati szövetségesekkel együttműködve a II. világháborút, ami elévülhetetlen érdemnek számított, és részben számít most is Oroszországban. Nem beszélve arról, hogy a nyugat-európai hatalmak a fasizmus felett aratott győzelem jutalmaként Sztálinnak ajándékozták a II. világháború után egész Kelet-Európát a Jaltai Egyezményben foglaltak szerint. A szovjet, vagy tanácsunió a távolkeleti népeket egyesítette egy orosz hegemóniát uralomra juttatva.

Vladimir Putyin, aki Jelcin után örökölte, mint KGB-ügynök az új orosz birodalmat, próbálja érvé-nyesíteni befolyását az oroszok számára elveszett Kelet-Európában, és persze a volt szovjet tagköztársaságokban is. Az is ismert, hogy az amerikai választásokban oroszlánszerepük volt abban az orosz hackereknek, hogy Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke, aki egy kifejezetten populista politikus volt. Joe Biden győzelmével viszont Amerika szétzilálásának álma zátonyra futott, és remény van arra, hogy az USA ismét a világ demokratikus vezető nagyhatalma legyen.

Európában, az orosz befolyás mellett megjelentek a kínaiak is, azaz a „Tizedes meg a többiek” nagysikerű film emlékezetes szavainak némi módosításával élve, a kínaiak már a spájzban vannak.

Ennek bizonyítéka az, hogy a szinte soha meg nem térülő Budapest–Belgrád vasútvonal hitelből történő megvalósítása kifejezetten kínai érdek, ugyanúgy, mint a Fudan kínai egyetem Budapestre történő telepítése, kínai hitelből, melyet magyar adófizetők pénzéből fizetnek majd vissza Kínának Orbánék.

A cél világos, mindkét nagyhatalom részéről, akár az oroszokat, akár a kínaiakat tekintjük, hogy az Európai Unióban egy hídfőállást szeretnének kiépíteni, melyre mindkét nagyhatalom az Orbán Viktor által vezetett Magyarországot látja a legalkalmasabbnak.

Veszélyes játszma ez, hiszen olyan trójai falóról van szó, mely végül is Magyarország kivezetését jelentheti az EU-ból. Orbánék létrehoznak egy úgynevezett „Kereszténydemokrata Intézetet”, mely európai szinten kíván közpénzből befolyást gyakorolni az EU-ra, ha már az Európai Kereszténydemokrata Néppártnak nem tagja a Fidesz, csakúgy, mint frakciójának sem, és így nem tud jelentős befolyást gyakorolni az EU-ra.

Az orosz és kínai befolyás aktivizálódása beindíthatja az Európai Unió védekező reflexeit is Magyarországgal szemben. Ennek kiszámíthatóan nem lesz jó vége.

ábrahám

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...