fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Beszámoltak múlt évi munkájukról a nagykőrösi tűzoltók

Ézsiás László, a nagykőrösi önkormányzati tűzoltóság megbízott parancsnoka a törvényi kötelezettségének eleget téve elkészítette a beszámolóját a helyi lánglovagok 2020. évi tevékenységéről.
A beszámoló szerint a koronavírus-járvány érintette a nagykőrösi tűzoltóság életét is, új szabályokat vezettek be. Laktanya zárlatot rendeltek el, amely szerint a szolgálatban lévőkön túl csak parancsnoki engedéllyel lehetett az épületben tartózkodni. A bejáratokhoz fertőtlenítőszereket helyeztek el, az egyéni védőfelszereléseket, illetve a tűzoltóautókat is minden vonulás után fertőtlenítették. Októberben és novemberben kontakt személyként tűzoltó is karanténba került.
Az állomány összefogásának köszönhetően felújították a szertárakat, kifestették és korszerűsítették az elektromos hálózatot. Szeptemberben Ausztriából vásároltak egy Mercedes 1227-es AF-3000 gépjárműfecskendőt, amellyel a német testvérvárostól kapott 1974-es Mercedes autójukat tudják lecserélni.
A nagykőrösi tűzoltók 2020-ban 212 esethez vonultak (2019-ben ez a szám 170 volt). A 212-ből 198 káresetnél önállóan avatkoztak be. Részletezve: tűzesethez 41, műszaki mentéshez 140 alkalommal vonultak, 2 alkalommal a kiérkezésük előtt felszámolták a káresetet, téves riasztás 29 volt. 7 alkalommal működési területükön kívüli településre, Csemőbe (6) és Törtelre (1) kellett segítségnyújtás céljából vonulniuk a ceglédi, hivatásos tűzoltók kérésére. A 212 esetből 185 Nagykőrösön, 10-10 pedig Kocséron, illetve Nyársapáton történt.
A parancsnoki beszámoló három vonulást emel ki az elmúlt esztendőből:
– 2020. március 19-én Nagykőrösön az Örkényi utca 3. számnál egy személygépkocsi ház sarkának, valamint villanyoszlopnak ütközött. Két fő utazott a járműben, akik a helyszínen elhunytak.
– 2020. augusztus 6-án Kocséron a Vörösmarty utcában egy férfi az autóját szerelte, amelyet előzőleg felbakolt. A jármű a bakról lecsúszott és az alatta fekvő férfira esett. A tűzoltók leemelték az autót, a sérültet azonban a mentők nem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette.
– 2020. szeptember 4-én Nagykőrös és Nyársapát között, a 441-es út 7 km-szelvényénél egy kis-teherautó a buszmegállóba sodródott, ahol többen várakoztak. A helyszínen két személy elhunyt, két főt súlyos, életveszélyes sérüléssel, három főt pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba.
tudósítónktól

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...