fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Beszámoltak múlt évi munkájukról a nagykőrösi tűzoltók

- Advertisement -
Ézsiás László, a nagykőrösi önkormányzati tűzoltóság megbízott parancsnoka a törvényi kötelezettségének eleget téve elkészítette a beszámolóját a helyi lánglovagok 2020. évi tevékenységéről.
A beszámoló szerint a koronavírus-járvány érintette a nagykőrösi tűzoltóság életét is, új szabályokat vezettek be. Laktanya zárlatot rendeltek el, amely szerint a szolgálatban lévőkön túl csak parancsnoki engedéllyel lehetett az épületben tartózkodni. A bejáratokhoz fertőtlenítőszereket helyeztek el, az egyéni védőfelszereléseket, illetve a tűzoltóautókat is minden vonulás után fertőtlenítették. Októberben és novemberben kontakt személyként tűzoltó is karanténba került.
Az állomány összefogásának köszönhetően felújították a szertárakat, kifestették és korszerűsítették az elektromos hálózatot. Szeptemberben Ausztriából vásároltak egy Mercedes 1227-es AF-3000 gépjárműfecskendőt, amellyel a német testvérvárostól kapott 1974-es Mercedes autójukat tudják lecserélni.
A nagykőrösi tűzoltók 2020-ban 212 esethez vonultak (2019-ben ez a szám 170 volt). A 212-ből 198 káresetnél önállóan avatkoztak be. Részletezve: tűzesethez 41, műszaki mentéshez 140 alkalommal vonultak, 2 alkalommal a kiérkezésük előtt felszámolták a káresetet, téves riasztás 29 volt. 7 alkalommal működési területükön kívüli településre, Csemőbe (6) és Törtelre (1) kellett segítségnyújtás céljából vonulniuk a ceglédi, hivatásos tűzoltók kérésére. A 212 esetből 185 Nagykőrösön, 10-10 pedig Kocséron, illetve Nyársapáton történt.
A parancsnoki beszámoló három vonulást emel ki az elmúlt esztendőből:
– 2020. március 19-én Nagykőrösön az Örkényi utca 3. számnál egy személygépkocsi ház sarkának, valamint villanyoszlopnak ütközött. Két fő utazott a járműben, akik a helyszínen elhunytak.
– 2020. augusztus 6-án Kocséron a Vörösmarty utcában egy férfi az autóját szerelte, amelyet előzőleg felbakolt. A jármű a bakról lecsúszott és az alatta fekvő férfira esett. A tűzoltók leemelték az autót, a sérültet azonban a mentők nem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette.
– 2020. szeptember 4-én Nagykőrös és Nyársapát között, a 441-es út 7 km-szelvényénél egy kis-teherautó a buszmegállóba sodródott, ahol többen várakoztak. A helyszínen két személy elhunyt, két főt súlyos, életveszélyes sérüléssel, három főt pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba.
tudósítónktól
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...