fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

NOTESZ – Passzivitás…

- Advertisement -

Manapság lépten-nyomon azt tapasztalja az ember, hogy az emberek elfásultak, beletörődtek sorsukba, és félnek a változástól.

A statisztika is bizonyítja, hogy Magyarország választásra jogosult lakosságának nagyjából a fele elfordult a politikától, érdektelen iránta, és közömbösségbe is süllyedt. Sajnos a közvéleménykutatások is ezt látványosan igazolják. Harminc évvel ezelőtt, a rendszer váltás idején sokkal aktívabb volt a magyar közvélemény. Hiszen akkor mindenki bízott a változásban, ami elérhetőnek is tűnt. Az akkori hatalomban lévő politikai vezetés a kialakuló ellenzékkel képes volt egy asztalhoz leülni, megtárgyalni a rendszer hibáit, és ezáltal biztosítani a békés, vértelen átmenetet, azaz a rendszerváltást. Igen, harminc évvel ezelőtt nem volt forradalom. A magyar nép történelmében létező forradalmak ugyanis nagy véráldozattal jártak, és sajnos rendre meg is buktak. Gondoljunk csak az 1848-as forradalomra és szabadságharcra, valamint a sokat emlegetett 1956-ra. Ezek mind elbuktak, mert a magyarság idegen elnyomó hatalom ellen küzdött.

A rendszerváltás idején, harminc évvel ezelőtt mindez másképpen alakult, hiszen a szovjet csapatok már kivonultak az országból, sőt Kelet-Európából is a Máltai Egyezmény miatt, melyet a Szovjetunió akkori első titkára, Gorbacsov, és Bush amerikai elnök írtak alá. Ráadásul nem sokkal ezután a Szovjetunió is szétesett. Ez tehát egy történelmi lehetőség volt, mely nemcsak Magyarországon, hanem a kelet-európai régióban is komoly politikai változásokat okozott, azaz mindenhol megszülethetett a többpárti demokrácia. Sajnos később azonban a dolgok Magyarországon másképp alakultak, hiszen a hatalomra került Fidesz Orbán Viktor kormányfővel olyan politikát valósított meg, nem utolsósorban az általuk elért parlamenti kétharmados többség segítségével, ami kezd emlékeztetni a rendszer váltás előtti egypártrendszerre, ami ellen akkor ellenzékiként küzdött. Ezt az új rendszert maga a miniszterelnök illiberális demokráciának hívja, és ő maga, megvalósítván a centrális politikai erőteret, közvetlenül irányít.

Közben óriási szakadék támadt a magyar népességben, a nemzet összefogása helyett ádáz politikai harc dúl, ami a gyűlöletet szítja. Elnémítja az embereket az a politika, amelyik azt a legfőbb érdekközösséget, az Európai Uniót, ahova Magyarország is tartozik, bomlasztani, szétverni próbálja. Ezt sokan látják, főleg ellenzéki oldalról, és a tehetetlen düh sokakat elnémít, mert megdönthetetlennek látják Orbán rendszerét.

A paradoxon az, hogy a legszegényebb és a legkiszolgáltatottabb vidéki lakosság fideszpárti, mert úgy érzik, ha feudális alávetettségben élnek a jelenlegi hatalom alatt, akkor már nem lesz rosszabb.Ne várjuk azt, hogy majd Brüsszel, azaz az Európai Unió fog bennünket kivezetni ebből a tespedésből, és néma beletörődésből, ezt saját magunknak, azaz a népnek kell megvalósítania. Erre itt van a kiváló alkalom, a 2022-es parlamenti választás, amely – vér és forradalom nélkül – megvalósíthatja a változást.

Persze, ha a hatalom túlságosan ragaszkodik a hatalmához, akkor még az erőszak sem kizárt egy esetleges, általa elveszített választás után.

ábrahám

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...