fbpx

FRISS HÍREK

Tényleg a Meta fogja uralni a világot?

- Advertisement -

A mesterséges intelligencia már biztosan az életünk része lesz, sőt mi több, már ma is az több iparágban is, de vajon meddig jutunk el, ha több évre előre tekintünk a jövőben? Az például, már biztos, hogy az olyan népszerű kaszinók, mint a 20bet rövid idő belül a mesterséges intelligenciának köszönhetően egészen olyan érzést biztosítanak majd a szerencsejátékosoknak, mintha egy valódi kaszinóban töltenék el az idejüket, de jó eséllyel itt nem fogunk megállni.

Bár, pár éve még sokan azt hitték, hogy nem sok területen fog elterjedni az MI, ma már annyira alapvetőnek tűnik, hogy az emberek sokkal inkább a Meta világ felé fordulnak, hiszen ez az, amitől még nem igazán tudjuk, hogy mit várhatunk.

Indul a roham

A Metaverzum más szóval akár az internet új jövőjének is mondható, ha viszont a kitalálóját Markot kérdeznénk, ő úgy fogalmazna, hogy egyfajta előre menekülésnek is tekinthetjük ezt az új világot. Szerinte ugyanis óriási kiesésük van csak azért, mert a mobilok forradalmában nem vettek részt, mint fejlesztők, és ezáltal hagyták, hogy a Facebook és az Insta adatgyűjtési lehetőségei korlátozásra kerüljenek az Apple által.

Így, bár úgy látja, hogy ez a hajó már elment, a következő nagy hullámról már nem szeretne lemaradni.

A Metavilág fogalma

A Metaverzum mondhatni egy könnyedén és szabadon bővíthető virtuális térnek minősül majd, amely átjárható folyosókat biztosít a különböző szórakozási lehetőséget között, bárki számára. Ez tehát azt jelenti, hogy egyaránt megalkotható általa a Föld kiköpött mása, és akár egy teljesen más, fantáziára épülő világ is, amik a filmekből és játékokból már ismerősek lehetnek számunkra.

Hasonló cikkünk:  Az európai parlamenti választások után erősödhet a szélsőjobboldal, de még mindig többségben lesznek az Európa-barát pártok

Mondhatjuk úgy is, hogy amennyiben befut, a különböző világoknak már csak a fantázia szabhat határt. A cél pedig az, hogy a hétköznapi emberek is bármikor létrehozhassanak egy számukra szimpatikus világot, csakúgy, ahogy egy közösségi média profilt is létrehoznak napjainkban az emberek.

Azt fontos kiemelni, hogy a terv az, hogy akár séta közben, egy szemüvegen keresztül is képesek lesznek az emberek előhívni egy általuk készített világot, így összehangolhatóvá válhat majd a valóság és a fantáziavilág bárki számára.

A jövő jelen van

Addig viszont, amíg ez az idő elérkezik, jó eséllyel még legalább 5-10 évet mindenképpen várunk kell a szakértők szerint, illetve Mark szerint is, mert a Metavilág még nem készült el teljesen. Azt a problémát tehát, hogy a cél, hogy a fiatalokat minél inkább bevonzzák valószínűleg nem fogja megoldani, hiszen ez a mai generációkban áll fent. Amíg például a mai fiatalok mondhatni teljesen elfordultak a Facebooktól, és már szinte az Instagramtól is, addig a célcsoport, akiket a Metával megcéloznának még jó eséllyel most tanulják az első szavukat.

Az viszont már biztos, hogy a mesterséges intelligencia óriási szerepet fog játszani ebben a világban, ha a fiatalok úgy döntenek, hogy szívesen elmerülnek benne, és már azt is biztosra tudjuk, hogy a legerősebb szuperszámítógépek egyike fogja kiszolgálni a Metaverzumot.  Ezt a számítógépet ugyan még csak most kezdték el építeni, de már most a szörnyeteg becenévvel illetik, így biztosak lehetünk benne, hogy nem egy átlagos dologról beszélhetünk. Az RSC ugyanis képes lesz például több tízezer ember online kommunikációját egyszerre tolmácsolni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Kecskeméti Konzerv Kft. Tiborczhoz köthető tőkealaphoz kerül

A 250 főt foglalkoztató Kecskeméti Konzerv Kft. a Tiborcz Istvánhoz köthető Főnix Magántőkealap egyik cégéhez kerülhet, már csak a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...