fbpx
26.1 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

A Honvédelmi Minisztérium szerint nem akarnak rakétarendszert vásárolni

- Advertisement -

A Washington Post cikke nyomán több hírportál is beszámolt arról, hogy blokkolta Magyarország 735 millió dollár (260 milliárd forint) értékű fegyverbeszerzését egy amerikai republikánus szenátor, ezzel büntetve a magyar kormányt, mert az hosszú ideje nem hajlandó ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását.

A politikus azzal a lehetőséggel élt, hogy a komolyabb fegyverszállítmányokat minden magasrangú bizottsági tagnak jóvá kell hagynia. Ahogy írta: „Mivel már június van, és még nem történt semmi, elhatároztam, hogy az új amerikai fegyvereladást Magyarország irányába felfüggesztem.”

A magyar kormány nem reagált a Washington Postnak, viszont a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerda délután közleményt adott ki. Állításuk szerint a HM nem vásárol HIMARS-rakétarendszert.

„Az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt a HIMARS rakétarendszerekre vonatkozóan, 2022. márciusi határidővel. Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette” – írták.

Hasonló cikkünk:  Miért ellenzi Orbán az új NATO-főtitkár jelöltet?

Hangsúlyozták, a Honvédelmi Minisztériumnak nem áll szándékában HIMARS rakétarendszert vásárolni.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...