fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméten is lehetett érezni a romániai közepes erősségű földrengést

- Advertisement -

Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).

A helyi idő szerint 20.26 perckor bekövetkező 5,3-as erősségű rengés 6,4 kilométeres mélységben történt. Az epicentrum Aradtól 24, Temesvártól 50, Békéscsabától 74, Resicabányától 93 kilométerre volt.

Két hete is volt rengés a magyar határ közelében, akkor 4,9 erősségű földmozgást észleltek, majd a rá következő napokban-hetekben tucatnyi alacsonyabb erősségű rezgés követett. A mostani földmozgást Kolozsváron és Románia számos városában is érezni lehetett.

Anyagi kár kisebb mértékben keletkezett, Arad, valamint Szilágy és Máramaros megyéből épületekről leváló vakolat- és faldarabokról érkeztek jelentések. Aradon több utcán épületdarabok hulltak a járdára, úttestre, a tűzoltók a helyszínen vannak, hogy felmérjék és elhárítsák a károkat. A földmozgás Temesváron is erősen érződött, de innen eddig nem jeleztek károkat.

Hasonló cikkünk:  Indul a szezon, Szolnokon már ugranak a honvédség ejtőernyősei

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közölte, hogy Magyarországon is lehetett érezni a földrengést. A szakemberek magyar idő szerint 19.26 órakor észlelték a földmozgást, amiről több településről is kaptak bejelentést: Kecskemétről, Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Békéscsabáról is.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...