fbpx

FRISS HÍREK

Vitézy szerint romokban a MÁV járműparkja, az idei nyári szezont is nehezen fogja bírni

- Advertisement -

Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár drámainak nevezte a MÁV vasúti járműpark helyzetét annak ellenére, hogy az elmúlt 10 évben 120 elektromos motorvonattal bővült a flotta. Szerinte a mellékvonali, regionális járatok mellett az Intercityk küzdenek komoly hiányosságokkal, mind vasúti kocsik, mind mozdonyok terén.

„Naponta fordul elő, hogy lerobban egy-egy InterCity járat, InterCity-kocsik helyett légkondicionáló nélküli elöregedett gyorsvonati kocsikat tesz a vonatokba a MÁV, ezzel hosszú csúszásokat, fennakadásokat okozva. (..) Ez pedig az utasszám-növekedés korlátjává válhat” – mondta Vitézy.

Szerinte nem lehet új utasokat vonzani a romokban heverő járműpark miatt akkor sem, ha olcsók az IC-jegyárak, és kiterjesztik rá az országbérletet. Emlékeztetett, a kormány leállította az új Intercity-flotta beszerzését költségvetési okok miatt. Akkora az igény új vasúti járművekre Európában, hogy 4-5 éves várólistával dolgoznak a gyártók – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

„Ha tehát most nem indítjuk el a beszerzéseket, akkor 2026-2027-re sem lesznek új járműveink. Jelenleg viszont számomra még az is kérdéses, hogy az idei nyári szezont hogyan fogja kibírna a MÁV távolsági járműflottája, nemhogy a következő 3-4, vagy akár 5 évet.”

via növekedés.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...