fbpx
16.2 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Egy darabot sem adtak el a 300 milliárdért vett lélegeztetőgépekből

A Transparency International (TI) évekig pereskedett azért, hogy előbb az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), majd a Belügyminisztérium kiadja azokat az iratokat, amelyek igazolják, hogy a kormány által 2020-ban több mint 300 milliárd forintért vásárolt 17 ezer lélegeztetőgépből egyetlen darabot sem értékesítettek, lényegében raktárakban porosodnak a megvásárlásuk óta.

A Covid-járvány első, 2020-as kitörését követően kezdődött a lélegeztetőgép-biznisz néven elhíresült ügy, amikor a magyar kormány nagy mennyiségben szerzett be lélegeztetőgépeket, mint később kiderült, fölöslegesen.

Szövevényes céghálózattal boltolták le az ügyletet, amiben szerepeltek offshore cégek, kamuszámlák, és eltűnt sok milliárdnyi közpénz. Tavaly decemberben az üzletet lebonyolító vállalat anyacégét is elkezdték felszámolni. Kiderült az is később, hogy a Külügyminisztérium a beszerzés után alig 20 hónappal már meg is semmisítette a vonatkozó dokumentumok egy részét.

Hasonló cikkünk:  Milyen UV-C lámpák léteznek? - Válaszok profiktól!

A TI közleményben írja, hogy a BM alá tartozó Országos Kórházi Főigazgatóság később sem tervezi egyetlen lélegeztetőkészülék értékesítését sem.

Hasonló cikkünk:  Az Országos Roma Önkormányzat bejelentette a fizetésképtelenségét

via HVG

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...