fbpx

FRISS HÍREK

25 pontban foglalta össze az orvosi kamara, mi a gond az új ügyeletei rendszerrel

- Advertisement -

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) 25 pontba szedte és küldte el az egészségügyi kormányzatnak az orvosolandó problémákat, miután Porcsalmán az ügyeleti ellátást követően meghalt egy egy éves kisfiú. A kamara a sajtóhírek és egyéb információk begyűjtése után úgy véli, felmerül a rendszerhiba lehetősége.

Harmadával kevesebb ügyeleti pont működik a korábbiaknál, emellett a nappali ellátás hozzáférése is romlott: tavaly január óta mintegy 200 praxisból állt fel orvos, mostanra a 6431 alapellátási körzetből már 879 üres. Ezek miatt megnövekedett a várakozás, valamint hosszú betegsorokat vagy indokolatlan mentőküldést okoz – írta levélben a köztestület.

A MOK javaslatai a Belügyminisztériumnak többek között: munkaszüneti napokon több ügyeleti pont megnyitása, tiszta és szellőztethető vizsgálók, egyértelmű betegutak, az ellátásban pontosabb kompetencia-határok, a fogyóeszközök rendszeres pótlása, az ügyeleti autókon pihent és gyakorlott gépkocsi vezetők legyenek. Kérik továbbá, hogy minden ellátó külön vizsgálóban dolgozhasson, most ugyanis számos esetben méltatlan körülmények között kell fogadniuk a betegeket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...