fbpx

FRISS HÍREK

Tartós fogpótlások alacsony komplikációs aránnyal

- Advertisement -

A hosszútávú gondtalan mosoly elérése napjainkban egyáltalán nem lehetetlen. Mindehhez persze elengedhetetlenek a magas minőségű anyagok és alkatrészek, a professzionális munkafolyamatok, a speciális szaktudás, na és persze a kölcsönös együttműködés.

Mitől függ a kezelés sikere?

Számos tényező befolyásolhatja a pozitív végeredményt, azonban a legfontosabb, hogy olyan fogászati centrumot válasszunk, ahol a szakemberek jártasak az implantológiai eljárásokban. A Halász Klinika fogpótlás szolgáltatása során különféle árkategóriákban válogathatunk. Dönthetünk a csúcskategóriás Premium Gold csomag mellett, a Premium Silver és a kedvezőbb árú Premium Basic mellett is.

Természetesen nem elhanyagolandó szempont a kölcsönös együttműködés sem, vagyis a páciens részéről történő közreműködés. A kezelést megelőzően és azt követően ugyanis bizonyos alapvető szabályokat fontos betartani. Ilyen például a kifogástalan fogápolás, a rossz szokások (dohányzás) kiiktatása. Ellenkező esetben számolni kell azzal, hogy egyes procedúrák eleve nem is végezhetők el, vagy nagyobb esély lesz a komplikációk megjelenésére. 

Kétségtelen, hogy van választási lehetőség, de fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy olyan fogpótlást szeretnénk, amely akár évtizedeken keresztül is jó szolgálatot tesz, vagy csak valamit, aminek az élettartama meg sem jósolható? Érdemes tehát nem megalkudni a minőség terén, akkor sem, ha az magasabb költségekkel jár, hiszen egy efféle beavatkozással hosszabb távra szeretnénk megoldást, nem igaz?

Milyen komplikációkkal számolhatunk? Melyek a kilökődés jelei?

Hasonló cikkünk:  A kormány feljelenti a SPAR-t

Az eljárást követően megjelenő szövődmények némelyike teljesen természetes, és nem is vetíti előre a kilökődést. Azonban el kell különítenünk azokat a szinte biztosnak tekinthető jeleket, amelyek viszont erre utalnak.

Az egyik ilyen, ha megmozdul az “implantátum”, itt persze különbséget kell tenni attól az esettől, amikor tényleg az implantátum mozdul meg, vagy csupán az ideiglenes korona esetleg ínyformázó csavar  lazul ki, ekkor teljesen ép marad maga az implantátum. Azonban utóbbi esetben sem szabad halogatni, mert a mozgó rész túl terhelheti a gyógyuló implantátumot, továbbá így a kórokozók könnyen bejutnak, ezzel fertőzést okoznak, amely ráterjedhet a csontszövetre is.

Sikertelenségre utal, ha fehér szemcséket észlelünk hetekkel a csontpótlásos procedúra után, ugyanígy intő jel, ha szétnyílik a varrás a sebnél, sajnos ez esetben a zárócsavar elfertőződése okán ugyanúgy megtörténhet a kilökődés.

Szövődmények, amelyek nincsenek hatással a végeredményre

A minimális vérzés normálisnak tekinthető, pár napig előfordulhat a beavatkozást követően. Azonban jelezni kell a szakembernek, ha erős vérzést tapasztalunk.

Előfordulhat enyhébb mértékű zsibbadás, bár ennek heteken belül el kell múlnia, ettől függetlenül célszerű az orvos véleményét kikérni. Mindez tapasztalható a nyelv, ajak, arc, íny területén egyaránt.

Ne feledjük a gondtalan mosoly megteremthető, a Halász Klinika szakemberei készséggel segítenek a legoptimálisabb megoldás kiválasztásában is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...