fbpx

FRISS HÍREK

A Booking-ügy miatt törvényt módosítana a Fidesz

- Advertisement -

A Booking.com késve – akár hónapokkal is – fizette ki a szállásadókat, több helyen likviditási problémát is okozva. Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy a vállalkozások 98-99 százaléka már megkapta az elmaradt díjakat augusztus végére. Mint mondta, augusztus elején a Booking tartozása a hazai vállalkozások felé több tíz milliárd forintos lehetett.

A Fidesz-frakció arra készül, hogy bizonyos törvénymódosítási javaslatokkal éljen a hazai kis- és középvállalkozások érdekében. Szatmáry elmondta: a frakción belül, valamint a különböző szervezetekkel is elkezdtek egyeztetni arról, hogy milyen jogszabály-módosításokra lehet szükség ahhoz, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő, nemcsak a Booking.com-nál, hanem máshol sem. Hozzátette: vizsgálják, hogy az európai uniós jogi keretek között lehet-e szabályozni azt, hogy jelentős piaci részesedéssel cégek nem tartanak fenn ügyfélszolgálatot Magyarországon.

Hasonló cikkünk:  Ritka helyzet a versenyszabályok módosítása körül - Fidesz kontra Fidesz

Közben a Gazdasági Versenyhivatal is elkezdte vizsgálni a Booking.com hazai tevékenységét, szerdán rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot is tartottak a Booking.com magyarországi központjában.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...