fbpx

FRISS HÍREK

A Lidl a magyarnál olcsóbb német sertéshúst kezdett árulni

- Advertisement -

A Lidl diszkontlánc német sertéshússal töltötte fel a pultjait, mert azokat olcsóbban be tudja szerezni, mint a hazai beszállítóktól. Két éve még ígéretet tett az üzletlánc, hogy magyar beszállítóktól veszi a hústermékeket, mostanra azonban felülbírálta ezt.

A kormánymédiához tartozó Világgazdaság szerint a Lidl a magyar beszállítókat arra akarja kényszeríteni, hogy olcsóbban adják neki a húst, vagy lecseréli őket külföldi beszállítókra. A lap érdeklődésére a Lidl megerősítette, hogy vannak német darálthústermékeik, konkrétumokat azonban nem árult el, üzleti titokra való hivatkozással.

Portfolió is megkereste a céget, kérdésükre azt válaszolták, hogy a diszkontlánc 2021 novemberi vállalása óta jelentős mértékben megváltozott a gazdasági helyzet. A háború kitörése, az infláció, valamint az energetikai árak drasztikus növekedése mind hatással voltak az élelmiszer-kiskereskedelmi piac működésére. A friss szárnyasok, a friss sertés és a friss marhahúsok döntő többsége továbbra is magyar partnereiktől érkezik és az együttműködés folytatódik – tették hozzá.

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

Az olcsóbb német sertéshús oka lehet a méretgazdaságosság, az ottani hatalmas vágóhidak arányában olcsóbban tudnak dolgozni. A Világgazdaság cikke szerint a Lidl úgynevezett likvidációs készletet szerzett be, mert úgy vélik a német termékek lejárati ideje rövidebb. A Lidl a Portfoliónak azt mondta, „mind a magyar, mind a német termékek eltarthatósági időintervalluma azonos az áruházakba történő érkezés pillanatában.”

Erre utal az is, hogy a termékek magyar csomagolással, aktualizált magyar hívószavakkal futnak.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...