fbpx
15.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Ezt nem parancsba kapták: kétszáz gyermek karácsonyát szépítik meg a megye rendőrei

- Advertisement -

Közel kétszáz karácsonyi ajándékcsomagot készítettek össze a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei, ezeket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete juttatja el nehéz anyagi körülmények között élő kecskeméti és Kecskemét környéki családok gyermekeinek.

Lipóthné Komjáti Andreától, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatójától megtudtuk: régóta együttműködnek a megyei rendőr-főkapitánysággal, a karácsonyi ajándékok gyűjtése a rendőrség részéről 2019-ben merült fel, Dudásné Tóth Erika őrnagy, a balesetmegelőzési bizottság titkára volt az ötletadó. Az első évben főként használt, de jó állapotú ruhák, játékok, könyvek érkeztek be, már akkor is igen szép számmal: közel száz csomagot tudtak belőle készíteni a rászoruló gyerekeknek.

Fotó: Hraskó István

Mostanra ez a szám megduplázódott, és maga az adománygyűjtő akció is nagyon profivá vált: az ajándékokat szépen becsomagolva viszik be a rendőrök a főkapitányság épületébe, ráírva, hogy hány éves lánynak/fiúnak állították össze (és általában már újonnan vásárolt meglepetések – játék, könyv, édesség, tisztálkodási szerek, ruhák – kerülnek a dobozokba). Bács-Kiskun egész területéről voltak felajánlások.

Dudásné Tóth Erika – természetesen csak viccből feltett – kérdésünkre, miszerint a rendőrök parancsba kapták-e az ajándékok készítését, megerősítette: minden munkatársuk önszántából cselekedett, és nagyon büszke rájuk, hogy ilyen nagy számban megmozdultak a jó ügyért.

Hasonló cikkünk:  Sok ágat levágtak az 52-es főút melletti fákról

„Folyamatosan jöttek a kollégák nagy pakkokkal, más kapitányságokról is. Volt, aki öt-hat csomaggal állított be. Évről-évre egyre több ajándékot tudunk átadni” – mondta az akció szervezője, aki november végén írt kollégáinak az adománygyűjtésről és ki is plakátolta a felhívást a kecskeméti épületben.

Fotó: Hraskó István

December 5-e volt a „leadási határidő”, azért adták át már most a Vöröskeresztnek az ajándékokat, hogy legyen idejük szétválogatni és kézbesíteni őket az érintett családoknak. Mint kiderült, a gyűjtéshez a balesetmegelőzési bizottság partnere, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. is csatlakozott negyven csomaggal, ugyanis a cégnél is voltak felajánlók.

Fotó: Hraskó István

Lipóthné Komjáti Andrea hozzátette: igyekeznek úgy koordinálni az ilyen gyűjtéseket, hogy ne csak a kisebb gyerekeknek, hanem a tinédzsereknek is életkoruknak megfelelő ajándék kerüljön a csomagba. A Vöröskereszt megyei szervezete a kedvezményezettje a Hírös Agóra karácsonyi Csillagszóró akciójának is, emellett két települési önkormányzattól is rendszeresen kapnak ajándékokat. A családokat az intézményekkel – óvodákkal, iskolákkal – és a családsegítő szolgálatokkal együttműködve választják ki.

A rengeteg csomagot a megyei rendőrfőkapitány, dr. Gulyás Zsolt dandártábornok adta át pénteken a Vöröskereszt megyei igazgatójának.

Fotó: Hraskó István

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...