fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Amit a csőkút szivattyú kapcsán tudni kell

- Advertisement -

A kertek gondozásához, a pázsit és a különféle növények egészségesen tartásához a mi éghajlatunkon mindenképpen szükség van locsolásra. A nyarak sokszor igen forrók, amit a legtöbb növény aligha vészelne át megfelelő vízutánpótlás hiányában.

Nekünk már sokkal könnyebb dolgunk van, mint elődeinknek, hiszen automata öntözőrendszer kiépítésével rengeteg időt lehet megspórolni, amit egyébként kézi úton történő locsolással kellene tölteni. A vizet azonban valahogy a felszínre kell hozni, amihez valamilyen szivattyúra mindenképp szükség van.

Milyen szivattyút válasszunk?

Létezik önfelszívó szivattyú, ásottkút szivattyú és csőkút szivattyú is. A kerti öntözést több különböző típus is támogathatja. Mindig figyelembe kell venni azt, hogy milyen módon, milyen gyakorisággal és mekkora területet szeretnénk locsolni. Ha a kutunk legalább 9 méter mély, akkor érdemes az AutomataÖntözőrendszer.com csőkút szivattyú választékából válogatni, mivel ez esetben csak ez a fajta szivattyú az, ami megfelelő szolgálatot tud nyújtani a víz talajból történő kiszivattyúzása kapcsán.

Érdemes szivattyúvásárláskor nem csak arra helyezni a hangsúlyt, hogy minél olcsóbb legyen az eszköz. Általában ugyanis a gyanúsan kedvező árú termékek minősége igencsak megkérdőjelezhető. Hosszú távon jobban járunk, ha inkább egy jó minőségű darabot választunk a fenti webshop kínálatából, amely éveken át bírja a strapát.

Hasonló cikkünk:  Polt Péter lemondását követeli Magyar Péter, miután az ügyészség beidézte őt

Milyen a jó csőkút szivattyú?

A minőségi csőkút szivattyúk ismérve, hogy időtálló anyagból készítik őket. Ennek köszönhető, hogy tartósan, megbízhatóan el tudják látni a feladatukat. A modern berendezéseket jellemzően már külső kondenzátorral is ellátják. Érdemes ellenőrizni, hogy a húsz méteres tápkábel, valamint a szivattyúindító doboz is része-e a csomagnak, máskülönben ezeket külön kell beszerezni.

Fontos, hogy ha a tápkábel húsz méteres, akkor a maximális merülési mélység is húsz méter. Egy ilyen szerkezet telepítéséhez nem kell feltétlenül szakembert hívni, hiszen elegendő a készüléket a kútba telepíteni, egyéb teendő nincs is.

Gyors, megbízható segéd a csőkút szivattyú

A fáradtságos, kézi erővel történő kúthasználat ma már a múlté, hála a csőszivattyúnak! Ráadásul egy ilyen eszköz rengeteg időt is megtakaríthat, hiszen a használata rendkívül egyszerű. A víz valósággal feltörhet a készülék segítségével a talajból, és ehhez még csak ki sem kell fárasztani magunkat.

Az olyan gyártók szivattyúi, mint a Leo, az Aqualift vagy a Pedrollo tartós működésre képesek, és nem jellemző, hogy gyakran meghibásodnának. Éppen ezért érdemes e márkák közül választani, hiszen a kirívóan olcsó csőkút szivattyúk egyáltalán nem biztos, hogy ugyanezen pozitív tulajdonságokkal bírnak. Válasszunk profi eszközöket az öntözéshez, így sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...