fbpx

FRISS HÍREK

Már böngészhető a csökkentett kiszerelésű termékek listája

- Advertisement -

Március 1-jén elindult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisa, ahol tételenként böngészhető, hogy melyik terméknek mennyivel csökkent a kiszerelése – írja a 24.hu.

Januárban jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, hogy ha egy termék kiszerelése csökkent, akkor figyelemfelhívó tájékoztatót kell kihelyezniük az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező élelmiszerkereskedőknek.

A kormány azzal indokolta a döntést, hogy az élelmiszer-infláció csökkentése azon is múlhat, hogy az úgynevezett zsugorfláció ellen miként lépnek fel. A kiszerelés, így különösen a tömeg vagy térfogat csökkenésének viszonyítási alapja az adott termék gyártója által 2020. január 1. és 2023. július 1. között alkalmazott kiszerelés.

Azok a termékek szerepelnek a Nébih által közzétett listán, amiknek az említett időszakhoz viszonyítva csökkent a kiszerelése. A lista folyamatosan frissülni fog a bejelentések alapján. A honlapon lehet keresni termékkategóriákra és márkanévre is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...