fbpx

FRISS HÍREK

Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Buda Ferenc verseitől volt hangos a főtér

- Advertisement -

A magyar költészet napja tiszteletére idén is tartottak nagy versmondást Kecskeméten. Közel kétszáz diák érkezett a Városháza elé.

Április 11-én, a magyar költészet napján a 95 éve (1929. május 10-én) született és 2018-ban elhunyt Kossuth-díjas erdélyi magyar költőről, Kányádi Sándorról emlékeztek meg a résztvevők, Április hónapja, Napsugár-hívogató és Szitakötő tánca című versével. Ezenkívül a diákok és Valasek Zita színjátszó közösen elmondták Weöres Sándor Duna mellett és Barangolók, valamint Buda Ferenc Álom című művét is.
A szavalás után a Kodály Iskola Antanténusz Gyermekkara énekelte Szegedi Ildikó karnagy vezetésével Áprily Lajos és Weöres Sándor megzenésített verseit.

Az eseménnyel indult útjára a Versmondók Találkozója, a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely közös programja, melyet immár 28. alkalommal rendeznek meg április-május során, játékos irodalmi délutánok keretében. A találkozó egyes fordulóinak az Ifjúsági Otthon és a Hetényegyházi Közösségi Ház, valamint város általános iskolái lesznek a házigazdái. A versmondó találkozó legjobb szereplői az 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportban továbbjutnak a „Regösök húrján” vers- és prózamondó verseny országos döntőjébe.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...