fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

LMP-Zöld Párt: A nagyvállalatok vállaljanak nagyobb szerepet a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentésében

- Advertisement -

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője Kecskeméten nyilatkozott a kormány klímavédelmi akciótervéről. A képviselő szerint az pozitívnak tekinthető, hogy napirendre tűzte a kormány a problémát, de felmerül a kérdés, mit csinált a kormány az elmúlt tíz évben, mert a klímaváltozás nem a múlt év következménye. Majd kiemelte Ungár Péter azt, hogy:

„10 éve Orbán Viktor olyanokat mondott, hogy a környezetvédelem baloldali dolog, hogy klímahisztéria van. Közben meg is szüntették az önálló környezetvédelmi minisztériumot.”

A zöld politikus elmondta, hogy ilyen helyzetben szkeptikusan állnak a miniszterelnök által bejelentett klímavédelmi akciótervhez. Megmagyarázhatatlannak ítélte, hogy mindeközben nem adnak ki több engedélyt szélerőmű építésére. A geológus végzettségű politikus úgy folytatta: tisztában van azzal, hogy Magyarország egy medencében helyezkedik el, és vannak szélárnyékolt részei, de a nyugati országrészben lenne lehetőség a szélenergia fejlesztésére. A zöld energia egy olyan eszköz véleménye szerint, amivel a klímaváltozás negatív hatásait lehetne csökkenteni.

Hasonló cikkünk:  A szűrővizsgálat kimutatta a betegséget, így időben léphettem!

Dr. Tóth Szilárd, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője szerint a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentésében a nagyvállalatoknak nagyobb szerepet kell vállalniuk. Elmondta, hogy Kecskemét önkormányzata kezdeményezőleg lépjen fel és alakítson ki közös cselekvést a nagy kibocsátó vállalatokkal a környezeti problémák csökkentése érdekében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...