fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Riasztást adtak ki, akár jég is eshet

- Advertisement -

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését, a figyelmeztetés után elsőfokú (citromsárga) riasztást is kiadott a  zivatarok veszélye miatt. A riasztások által érintett járásokat az alábbi folyamatosan frissülő térképen követhetik.

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de megerősödhet a szél, jégeső is előfordulhat. Kora délelőtt kezdetben a Dunántúlon, délutántól már a Dunától keletre is többfelé kell számítani intenzívebb záporra, zivatarra. Számítani kell viharos széllökésekre (70-80 km/órás), helyenként nagyobb mennyiségű (25-30 mm) csapadékra és  kisebb szemű (1-2 centis) jégesőre.

Csütörtökön a nappali gomolyfelhő-képződésből a déli óráktól keleten lesz zivatarok kialakulására esély. A zivatarokat viharos szél (60-80 km/h) esetleg apróbb szemű jég kísérheti.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...