fbpx

FRISS HÍREK

Összedőlt egy ház Kiskunhalason (videóval)

- Advertisement -

Összedőlt egy lakóház Kiskunhalason december 6-án – írta meg a HalasInfó.

A kiskunhalasi Szilády Áron utca és a Posta utca találkozásánál, a méteráru bolt melletti régi polgári ház teljesen összedőlt vasárnap délelőtt. A tűzoltók és a rendőrök mellett az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek és lekötötték a romba dőlt épületet a hálózatról. Az utca érintett szakaszát – a Posta utcától az Árok utcáig – lezárták.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az utcában zajló földmunkálatok gyengítették meg a mintegy 150 éves, részben alápincézett ház alapját, mivel közvetlenül a fal mellett ástak, de a pontos okokra későbbi hatósági vizsgálatok derítenek majd fényt.

Az összedőlt lakórészben egy négytagú család élt, egy édesanya kislányával, és a nagyszülők. Hárman otthon is voltak, amikor megtörtént a tragédia, de még időben ki tudtak menekülni az omló épületből.

Hasonló cikkünk:  Lakástüzekben három hónap alatt nyolcan sérültek meg Bács-Kiskunban

A másik házrészben lakó asszony elmondta, éppen nem volt otthon, amikor az épület összedőlt, a szomszédja hívta telefonon a rossz hírrel. Elmondása szerint az optikai kábelt fektető cég dolgozói gyakorlatilag beástak a ház alá. A vályogtéglából épült háznak nem volt mély alapja, így az ásás következtében megszűnt a talaj oldalnyomást felvevő képessége, ezért omolhatott össze az épület.


A HalasInfó tudósítása

Az önkormányzat elhelyezést ígért az ünnepek előtt otthon nélkül maradt családnak.

További képek az összedőlt házról >>>

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...