fbpx

FRISS HÍREK

Egy újságíró meggyilkolása – most a KecsUP fizeti a mozijegyed!

- Advertisement -

Egy fiatal oknyomozó újságírót és menyasszonyát hidegvérrel meggyilkolnak szlovákiai otthonukban. A brutális merénylet hírére a kommunizmus bukása óta nem tapasztalt tiltakozások kezdődnek Szlovákiában. A történet váratlan fordulatot vesz, amikor egy informátor a meggyilkolt újságíró munkatársaihoz juttatja el azt a titkosított aktát, amiből kiderül, hogy a gyilkosság feltételezett kitervelője szoros kapcsolatban áll az ország vezető pártjával. Az aktában talált titkosított üzenetekből nyilvánosságra kerül, hogy az ország irányítása korrupt oligarchák, megvesztegetett bírák és a lefizetett bűnüldözési szervek kezében van. Mit tartogat a számonkérés?

November 13-án, vaásrnap délután Kecskeméten is vetítik a „KILLING OF A JOURNALIST – EGY ÚJSÁGÍRÓ MEGGYILKOLÁSA” filmet. Ráadásul a vetítés vendége lesz Matt Sarnecki filmrendező is.

Mi, a KecsUP-nál úgy gondoljuk, hogy ezt a filmet mindenképp érdemes megnéznie minden kecskemétinek, aki kicsit is érdeklődik a közélet iránt. Mi, a KecsUP-nál úgy gondoljuk, hogy érdemes naponta követni a KecsUP-ot minden kecskemétinek, aki kicsit is érdeklődik a közélet iránt. Ezt két gondolatunkat most összekötjük:

aki november 12-én délig feliratkozik a hírlevelünkre azok között kisorsolunk 10 mozijegyet a hétvégi vetítésre.

Nincs más dolgod, mint megadni a neved és az email címed és máris napi szinten értesülsz Kecskemét híreiről és esélyed lesz arra, hogy velünk együtt nézd meg vasárnap a filmet és aztán beszélgess a rendezővel.

Hasonló cikkünk:  Ne tekerd, pumpáld!

Itt tudsz feliratkozni 






És hogy ki is a rendező?

Matt Sarnecki maga is újságíró, producer és filmrendező a Szervezett bűnözés és korrupciójelentési projektnél. A Columbia Egyetemen politikatudományból és történelemből szerzett BA fokozatot. Két évig önkéntesként dolgozott a Békehadtestben, Romániában, majd Fulbright tanári ösztöndíjasként Prágában tanult az Előadóművészeti Akadémia Film és TV Iskolájában. 2011-ben San Franciscóba költözött, ahol a Kalifornia Egyetemen, a Berkeley-n MA fokozatot szerzett újságírásból. 2013 óta újra Romániában él, Bukarestben. Pavel Sheremet meggyilkolásáról szóló Killing Pavel című dokumentumfilmje 2017-ben az Oknyomozó újságíró és szerkesztő kitüntetést, 2018-ban pedig a dokumentarista oknyomozó újságírásért odaítélt olasz DIG díjat vehette át.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...