fbpx

FRISS HÍREK

Élőkönyvtár Kecskeméten – Beszélgessünk tabuk nélkül!

- Advertisement -

Szombaton tabuk nélkül beszélgethetünk megosztó és fontos kérdésekről. 15 és 19 óra között a Vasútkertben várja az érdeklődőket a Háttér Társaság élőkönyvtár és Cifra-LMBTQ Közösség.

Mit jelent az élőkönyvtár? A kecskeméti Cifra-LMBTQ Közösség leírása szerint

“Egy élő könyvtár rendezvény éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid időre. Miután elolvasták, visszahozzák, és ha kedvük van, kikölcsönöznek egy másikat.

Itt viszont a könyvek emberek, és nem csak beszélnek, de beszélgetnek, válaszolnak is olvasók kérdéseire, sőt, ők is tehetnek fel kérdéseket, és saját maguk is tanulhatnak olvasóiktól.

A „Nyitott könyvek vagyunk“ projekt célja a magyarországi társadalmi törésvonalak csökkentése a személyes történetmesélés és beszélgetés erejével. Élőkönyveink olyan kisebbségi vagy hátrányos helyzetű csoportok tapasztalatait jelenítik meg, melyek történeteiből mi magunk is sokat tanulhatunk.

Hasonló cikkünk:  Új út oldaná meg, hogy a homokbánya teherautó-forgalma elkerülje a katonatelepi utcákat

Az élő könyvtárban nincsenek tabutémák, de válaszolni sem kötelező egy-egy kérdésre.”

Az esemény célja felhívni a figyelmet a különböző diszkriminált, vagy társadalmi kirekesztésbe kényszerült csoportok helyzetére, akik gyakran előítéletekkel és sztereotípiákkal szembesülnek a mindennapjaikban. A kecskeméti élő könyvtár keretei között a marginalizált csoportok képviselői beszélgethetnek az érdeklődőkkel olyan témákról mint például a nők helyzete Magyarországon, fogyatékkal élők hétköznapjai, felépülő függők élete, vagy az LMBTQI emberek életének nehézségei.
A több vidéki várost is érintő eseménysorozat célja az, hogy az élő könyvtárak módszertanán keresztül csökkentse a társadalmi megosztottságot, különös tekintettel Magyarország vidéki régióiban.

Időpont: június 24, szombat, 15:00 – 19:00

Helyszín: Vasútkert

További részletek az esemény Facebook oldalán.

A kecskeméti élőkönyvtár a 28. Budapest Pride Fesztivál programsorozat része. Még több programról olvashatunk a hivatalos webolalon.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csütörtökön kezdődik a CityRocks-KecskemétRocks Fesztivál

Hétfőn a Café Plázs Dessert Boutique-ban Gajda Ferenc, a fesztiválsorozat főszervezője és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester tartottak sajtótájékoztatót az...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...