fbpx

FRISS HÍREK

Ekkora forgalmat akarnak a kecskeméti repülőtérre terelni

- Advertisement -

A sármelléki vagy a debreceni reptérhez hasonló civil forgalommal számol a kecskeméti repülőbázis polgári részénél a Honvédelmi Minisztérium.

A kecskeméti repülőbázis kettős, katonai és polgári hasznosításáról beszélt Benkő Tibor honvédelmi miniszter a baon.hu portálnak. A polgári zóna kialakítását eredetileg a város hajtotta volna végre a minisztériummal kötött megállapodás alapján, ám ezek a feladatok végül a tárcához kerültek, főleg a beruházás nemzetbiztonsági és tulajdonviszonyokat érintő sajátosságai miatt. A kettős hasznosításra biztosított 5,5 milliárd forintos állami forrás kedvezményezettje is a minisztérium lett, a tárca készíti el a polgári zóna működésének üzleti tervét is.

A tárcavezető elmondta, hogy általános igénybevételt terveznek, közepes forgalomra készülnek, mint a sármelléki vagy a debreceni repülőtereken, ezekből a példákból indult ki a minisztérium.

Benkő Tibor azt is hozzátette, hogy többlépcsős beruházás valósul meg, ennek része a korszerűbb, szélesebb kifutópálya, a több gép elhelyezését biztosító álláshelyek, az infrastruktúra javítása, majd végül a civil terminál megépítése, ezt 2020-22 között tervezik megvalósítani.

Hasonló cikkünk:  Két új kecskeméti polgármesterjelölt - bővülhet még a számuk

A Gripenek egyelőre a pápai reptért használják, de ha az időjárás engedi, és a jelenlegi korszerűsítési munkálatok, a hatósági átadások lezajlanak, év végére visszatelepülhetnek Kecskemétre.

via infostart.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...