fbpx
1.8 C
Kecskemét
2022. január 28., péntek

FRISS HÍREK

Orbán átnyergelt az olasz modellre

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel leadta a szavazatát, és ha már ott volt, válaszolt is pár újságírói kérdésre, miután elviccelődött azon, titkos, hogy kire szavazott – írja a 444.

Megkérdezték, mit gondol a részvételi arányokról. Azt mondta, szerinte most magasabb lesz, mint a korábbi EP-választásokon, most már ugyanis van ebben tapasztalatuk a magyaroknak. Ráadásul Orbán szerint 2014 óta nagyot változott a világ, migránsválság rázta meg a kontinenst, ezért az emberek most nagyobb arányban fognak elmenni szavazni. Elmondta azt is, hogy szerinte a listás szavazás miatt most világosak lesznek a politikai erőviszonyok, ennek belpolitikai jelentősége is van – számolt be a 444.hu.

Felemlegették neki, hogy május elején még az osztrák modellt ajánlotta az ember figyelmébe, hogy azt kell követni, de aztán jött a Strache-botrány, így még mindig azt ajánlaná-e?

Hasonló cikkünk:  B@aszni fogok: Erre a számra járta körül a kormányszóvivő a határkerítést
Hasonló cikkünk:  Ellenzék: 40 ezer halott az ára az elkent járványkezelésnek

Az olaszra nyergeltem át – válaszolta Orbán.
Miért, mi a baj az osztrákkal – kérdeztek vissza.
Az most megszűnt – mondta Orbán.

Külföldi újságírók azután érdeklődtek, elfogadja-e a Fidesz az új szélsőjobbos tömböt alapító Matteo Salvini ajánlatát. Erre Orbán azt mondta, hogy a bevándorlás ügye megváltoztatja az erőviszonyokat Európában, de hogy ki kivel áll össze, az a jövő nagy kérdése. Azt is felemlegette, hogy szerinte sok országban az embereknek még nem volt lehetősége arról, hogy véleményt mondjanak a bevándorlásról, de most megtehetik.

Végül Orbán beült egy Rogán Antal vezette autóba, és elhajtott kampányolni.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...