fbpx
21.8 C
Kecskemét
2022. augusztus 11., csütörtök

FRISS HÍREK

Kecskemétről indult, mára felnőtt vízilabda-válogatott lett Faragó Kamilla

Faragó Kamilla még csak 18 éves, de már a felnőtt válogatott keretével edzhet, sőt a Női Világliga Szuperdöntőn Budapesten is számítanak rá. A KESI neveltjével készítettünk interjút.

Kecskeméten ismerkedtél meg a vízilabdával. Kik voltak azok a meghatározó emberek, akik segítették a fejlődésed? Milyen emlékek fűznek szülővárosodhoz? 
Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumban Szappanos Tibor tanár úr ajánlotta, hogy próbáljam ki a vízilabdát. Így kerültem be a kecskeméti csapatba, ahová nagyon gyorsan beilleszkedtem. Gyorsan megszerettem a játékot Kovács Róbert csapatában. A tovább fejlődésem érdekében Budapesten kellett folytatnom a sportot, így kerültem az UVSE csapatába.
Mit üzennél azoknak a fiataloknak, akik most ismerkednek a vízilabda szépségeivel? 

Ez egy kemény sport és hogy sikereket lehessen elérni kitartónak és alázatosnak kell lenni, valamint mindig legyen egy kitűzött cél, amit el szeretnének érni.

Az UVSE-hez szerződve gyorsan a legjobbak közé kerültél. Hogyan élted meg ilyen fiatalon, hogy a “nagyok” között szerepelhetsz?

Rendkívül motiváló volt, hogy olyan játékosokkal játszhatok, mint Keszthelyi Rita, és Szűcs Gabriella, illetve a külföldi válogatottakból érkező játékosok. Az edzőim, Áts Bertalan és Benczur Márton  számos lehetőséget adtak a játékra, és örülök, hogy ezekkel tudtam élni.

Hasonló cikkünk:  Gondozatlan a 800 milliós zöld város Homokbányán
Hasonló cikkünk:  Pert nyert az ellenzéki kecskeméti pedagógus

A bajnoki cím mellett a felnőtt válogatott meghívó is kiemelendő. Mennyire lepett meg ez a meghívás, illetve hogyan sikerült az edzőtábor? 

Nagyon nagy megtiszteltetés ért, amikor Bíró Attila először márciusban behívott a felnőtt válogatottba. Ez motivált a továbbiakban, hogy bebizonyítsam, továbbra is ott a helyem a csapatban. Montenegróban nagyon sokat edzettünk, amit itthon a Duna Arénában tovább folytattunk.
A sport mellett a tanulásra is jut időd? Ha minden igaz most érettségizel, hogyan ment eddig ez a kihívás? 
Elég nehéz időszak ez, és nem könnyű összeegyeztetni a sportot a tanulással. Mindent próbálok kihozni magamból, még a szóbeli érettségi hátra van. Tovább szeretnék tanulni mindenképpen.
Milyen távlati célokat tűztél ki magadnak a vízilabdában, illetve a magánéletben?
Célom a felnőtt válogatottban való bennmaradás, a továbbfejlődés, és természetesen, mint minden sportolónak, az olimpiai játékokban való részvétel. Ebben a családom is maximálisan támogat.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...