fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Szakított szerelmével a bájos asztaliteniszező

- Advertisement -

A csinos kecskeméti asztaliteniszező szép karrier előtt állt, kiváló játékosként erősítette az első osztályú gárdát, már kopogtatott a válogatott keret ajtaján, amikor rettenetes tragédia érte. Szvitacs Alexa minden előjel nélkül rosszul lett, kórházba szállították, ahol azonnal az intenzív osztályra került és életmentő műtétet végeztek rajta. Bal alkarját és valamennyi lábujját amputálni kellett.

Szvitacs Alexa szervezetét gyilkos baktérium támadta meg, toxikussokk-szindróma alakult ki, amely élményekkel teli addigi életét tragikus gyorsasággal változtatta meg.

– Több mint két hónapot töltöttem az intenzív osztályon, de már a kórházi ágyon eldöntöttem, nem adom fel, történjen bármi, belőlem válogatott pingpongos lesz, és indulni fogok a paralimpián!

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Alexa nem a „játszókezét” vesztette el, így szeretett sportját folytathatja. Igaz, ehhez nagyon drága, több mint tízmillió forintba kerülő segédeszközre van szüksége. Egy robotkéz­- re, amivel fogni is tud, és az egyensúly megtartásához műlábujjakra.

– Köszönöm szépen a pingpongosoknak, hogy titokban megszerveztek egy gálát Budapesten, amelyet még egy követett Hajdúszoboszlón. A két rendezvényen összejött a rengeteg pénz, már elkészült a kézfejem és az ujjaim, amelyeket chipek segítségével az agyam irányít. Hihetetlen érzés, hogy újra tudok fogni az ujjaimmal, fel tudom venni a pingponglabdát a föld-ről, vagy akár megvakarhatom az ál­lamat is, ha akarom. Boldog vagyok, már az sem zavar, hogy szakítottunk a pá­rommal. Így, most egyelőre nincs semmilyen „zavaró körülmény” az életemben, koncentrálhatok a pingpongra – mondta a Borsnak.

Hasonló cikkünk:  Rekordot döntött a futók létszáma Szentkirályon (galériával)

Alexa már találkozott a para-válogatott tagjaival, drukkolt nekik Lengyelországban, és nagyon készül az első nemzetközi versenyére. – Igyekeznem kell, hiszen be kell kerülnöm a válogatottba, hogy indulhassak az Európa-bajnokságon, amelyen keresztül vezet az út Tokióba, a paralimpiára.

TAMPON OKOZHATJA

– A toxikussokk-szindróma egy bakterémia, amit általában bent felejtett tampon okoz. Előfordulhat, hogy a nők elfelejtik időben cserélni a tampont, vagy már felhelyeztek egyet, és még egyet feltesznek, így a vezetőszál felsodródik. A baktérium ebben az esetben méreganyagot termel, ez bekerül a vérbe, és vérmérgezés (szepszis) alakulhat ki – mondta a Borsnak dr. Tahy András nőgyógyász.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...