fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Szakított szerelmével a bájos asztaliteniszező

- Advertisement -

A csinos kecskeméti asztaliteniszező szép karrier előtt állt, kiváló játékosként erősítette az első osztályú gárdát, már kopogtatott a válogatott keret ajtaján, amikor rettenetes tragédia érte. Szvitacs Alexa minden előjel nélkül rosszul lett, kórházba szállították, ahol azonnal az intenzív osztályra került és életmentő műtétet végeztek rajta. Bal alkarját és valamennyi lábujját amputálni kellett.

Szvitacs Alexa szervezetét gyilkos baktérium támadta meg, toxikussokk-szindróma alakult ki, amely élményekkel teli addigi életét tragikus gyorsasággal változtatta meg.

– Több mint két hónapot töltöttem az intenzív osztályon, de már a kórházi ágyon eldöntöttem, nem adom fel, történjen bármi, belőlem válogatott pingpongos lesz, és indulni fogok a paralimpián!

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Alexa nem a „játszókezét” vesztette el, így szeretett sportját folytathatja. Igaz, ehhez nagyon drága, több mint tízmillió forintba kerülő segédeszközre van szüksége. Egy robotkéz­- re, amivel fogni is tud, és az egyensúly megtartásához műlábujjakra.

– Köszönöm szépen a pingpongosoknak, hogy titokban megszerveztek egy gálát Budapesten, amelyet még egy követett Hajdúszoboszlón. A két rendezvényen összejött a rengeteg pénz, már elkészült a kézfejem és az ujjaim, amelyeket chipek segítségével az agyam irányít. Hihetetlen érzés, hogy újra tudok fogni az ujjaimmal, fel tudom venni a pingponglabdát a föld-ről, vagy akár megvakarhatom az ál­lamat is, ha akarom. Boldog vagyok, már az sem zavar, hogy szakítottunk a pá­rommal. Így, most egyelőre nincs semmilyen „zavaró körülmény” az életemben, koncentrálhatok a pingpongra – mondta a Borsnak.

Hasonló cikkünk:  Az Origo szerint arról is a kecskeméti "botránypálya" tehet, hogy a Genk ellen sem nyert a Fradi

Alexa már találkozott a para-válogatott tagjaival, drukkolt nekik Lengyelországban, és nagyon készül az első nemzetközi versenyére. – Igyekeznem kell, hiszen be kell kerülnöm a válogatottba, hogy indulhassak az Európa-bajnokságon, amelyen keresztül vezet az út Tokióba, a paralimpiára.

TAMPON OKOZHATJA

– A toxikussokk-szindróma egy bakterémia, amit általában bent felejtett tampon okoz. Előfordulhat, hogy a nők elfelejtik időben cserélni a tampont, vagy már felhelyeztek egyet, és még egyet feltesznek, így a vezetőszál felsodródik. A baktérium ebben az esetben méreganyagot termel, ez bekerül a vérbe, és vérmérgezés (szepszis) alakulhat ki – mondta a Borsnak dr. Tahy András nőgyógyász.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...