fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Nyugdíjas Parlament: Nyugdíjemelésnél vegyék figyelembe a bérek növekedését is

- Advertisement -

Az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület szerdai ülésén a résztvevők továbbra is ragaszkodtak hozzá, hogy az év elejei nyugdíjemelésnél az infláción túl a keresetnövekedés mértékét is vegyék figyelembe.

Az Országház Felsőházi üléstermében szerdán összeülő megyei nyugdíjas parlamenteken megválasztott 378 küldött több kérdésben is sürgős intézkedéseket kezdeményezett.

  • A legfontosabbnak azt tartották, hogy az év elejei nyugdíj  emelésekor a fogyasztói áremelkedésen kívül a keresetek várható emelkedésének a mértékét is vegyék figyelembe.
  • Azt is szorgalmazzák, hogy a kormány és az idősügyi szervezetek képviselői között jöjjön létre az intézményes egyeztetési mechanizmus intézménye.

Ezen kívül javaslatokat fogalmaztak meg a települési önkormányzatok idősügyi munkájához, az elmagányosodás csökkentéséhez, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatásához és az országos népszavazási kezdeményezésekhez.

Hasonló cikkünk:  Kedvencünk jóllétének kulcsa: a minőségi kutyatáp

A nyugdíjas szervezetek már szeptemberben is hangot adtak annak, hogy a nyugdíjemelésnél nem csak az inflációt kellene figyelembe venni.

Másrészt a nyugdíjasok inflációja idén is magasabb volt, mint az általános inflációs mutató, így emiatt is rosszabbul jártak az idősek.

Tény továbbá, hogy a nyugdíjak egyre inkább leszakadnak a bérektől, és még rosszabb lesz a helyzet, ha a nyugdíjemelés szabályai nem változnak.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...