fbpx
8.6 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

Hétfőn kezdődik a munka a Könyves Kálmán krt. és az 541. sz. főút kereszteződésében

Önálló jobbra kanyarodó sáv épül Kecskeméten, a Könyves Kálmán krt. és az 541. számú főút kereszteződésében. A kivitelezés hétfőn kezdődik. A beruházás bruttó 110 millió forintba kerül, a tervezett befejezési határidő 2020. július 12.

Az építési időszak alatt az érintett területeken teljes útzár nem lesz. A kivitelezés végéhez közeledve lesznek napok, mikor kézi forgalomirányítás mellett haladhat majd a forgalom – a forgalomirányító lámpa oszlopok cseréje zajlik majd. Az utolsó ütemben az aszfalt kopóréteg bedolgozása is kézi forgalomirányítás mellett valósul majd meg.

Az új sáv a Könyves Kálmán körútról kanyarodik jobbra, a Halasi útra. A beruházás célja a forgalom áramlásának segítése a jelenleg túlzsúfolt, a reggeli és esti csúcsfogalomban rendszeresen túlterhelt Könyves Kálmán krt. – Halasi út (541. számú főút) kereszteződésében.

Hasonló cikkünk:  Tanulási nehézséggel küzdőknek sem elérhetetlen a nyelvvizsga

Az építkezés ideje alatt fokozott figyelemmel, a KRESZ előírásainak és a kihelyezett jelzőtábláknak megfelelően közlekedjenek.

Hasonló cikkünk:  Ujhelyi Kecskeméten: Elindul a magyar kormány ellen a jogállamisági vizsgálat

Műszaki tartalom:

A jelenleg jelzőlámpával vezérelt csomópont Könyves Kálmán krt-i ága kiegészül egy jobbra kanyarodó, vezérlés nélküli sávval, amely a meglévő önálló, többlet fonódást szolgáló sávhoz csatlakozik.

A közlekedés segítésére terelőszigetek készülnek.

A szélesítéssel érintett szakaszon az épülő burkolat mellett 1,50 méter szélességű padka és 45 centiméter mélységű, szikkasztó rendszerű földárok kialakítása történik meg.

Az új forgalmi sáv építése szükségessé teszi a meglévő közvilágítás, és csomópont átalakítás által érintett vasúti kereszteződés korrekcióját is, amelyekről külön szakági tervek készültek.

Az átépítés következtében a meglévő jelzőlámpákat szakági terv alapján át kell helyezni.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...