Hiába indul újra, szinte azonnal leállítják a Mercedes-gyárat

0

A globális chip-hiány immár a magyar autógyártásban is fennakadásokat okoz, a kecskeméti Mercedes-gyár ugyan egy hónapos leállást követően újraindítja termelését vasárnap, de jövő szerdán újra leállítja azt a félvezetők hiánya miatt. Az alkatrészhiány megállíthatatlanul söpör végig a világon, amennyiben a probléma nem oldódik meg rövidtávon, akár a 2021-re vonatkozó növekedési kilátásokat is veszélybe sodorhatja.

baon.hu számolt be arról, hogy szerkesztőségükbe olyan információ érkezett, mely szerint a december 18-án kezdődött ideiglenes leállás után ugyan hamarosan újraindul a kecskeméti Mercedes-gyár, de néhány nap múlva ismét szünetelni fog a termelés. Értesülésüket a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megerősítette. A portál szerint a kényszerű leállást egy Japánban gyártott alkatrész hiánya okozza.

A VÁLLALAT HIVATALOS VÁLASZÁBAN KIEMELTE, HOGY EGYES FÉLVEZETŐ KOMPONENSEK TERÉN JELENLEG VILÁGSZERTE BESZÁLLÍTÓI NEHÉZSÉGEK TAPASZTALHATÓK AZ ALKATRÉSZELLÁTÁSBAN.

A Mercedes-Benz gyárainak nagyfokú rugalmassága viszont lehetővé teszi, hogy a termelési programban ilyenkor szükséges módosításokat rövid időn belül végrehajtsák. Más gyáraké mellett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár termelési programját is az aktuális beszállítói helyzethez alakítják.

Hasonló cikkünk  Beindultak újra autógyárak, de még akadhatnak gondok

Hangsúlyozták azt is, hogy a Mercedes-EQ elektromos offenzívát folytatják, és továbbra is kiemelten fontos célként kezelik a konszernen belül. Beszállítóikkal szoros együttműködésben dolgozva folyamatosan figyelik és elemzik a helyzetet.

Jelenleg még korai lenne előrejelzésekbe bocsátkozni a konkrét távlati hatásokról – állt a cég válaszában.

Az MBMH Kft. azt is közölte, a gyár január 17-én, azaz vasárnap az éjjeli műszakkal a terveknek megfelelően megkezdi a termelést,

MAJD AZ EMLÍTETT BESZÁLLÍTÓI NEHÉZSÉGEK MIATT MINTEGY MÁSFÉL HÉTIG, JANUÁR 20. ÉS JANUÁR 30. KÖZÖTT SZÜNETELNI FOG A GYÁRTÁS KECSKEMÉTEN.

via portfolio.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here