fbpx

FRISS HÍREK

Napközis vagy ottalvós tábor: melyiket válasszam? Megindult a jelentkezés a kecskeméti PEOPLE TEAM-táborba

- Advertisement -

A PEOPLE TEAM-tábor a „táborok tábora” Magyarországon, ahová az egész országból érkeznek gyerekek, illetve sok kecskeméti választja napközis tábornak is.

Táborozni jó! Ez egy olyan alapvetés, amellyel sem a gyerekek, sem a szüleik nem szállnak vitába. Természetesen minden családban mások az elképzelések: vannak, akik csak a jól ismert közegükben, saját osztálytársaikkal szeretnek kimozdulni, s vannak olyan gyerekek is, akik bátran elindulnak egyedül is egy táborba, ahol nem ismernek senkit.

Egy tábor kiválasztásánál lényeges szempont a programkínálat. Ma már egy szimpla „egész nap strandolunk” programmal jelentkező tábor nem vonzó sem a gyerekeknek, sem a szülőknek. Idegen nyelvek, számítástechnika, művészetek, kézműves foglalkozások, sport: ezek a legnépszerűbb tematikus táborok.

Fontos kérdés még, hogy bentlakásos vagy napközis táborra voksoljunk. Vizsgáljuk meg több szempontból a kétféle tábor előnyeit és hátrányait. A napközis táborok olcsóbbak, mivel a szállásköltség kiesik. Viszont meg kell oldani a napi ingázást, ami nem mindig egyszerű feladat. A bentlakásos táborokban jóval szorosabb kapcsolat alakul ki a gyerekek között: a közös vacsorák és pizsamapartik során életre szóló barátságok köttetnek. A napközis táborokat általában az alsó tagozatos korosztály választja, bár közülük is sokan, a nagyobbak pedig minden további nélkül már bevállalnak legalább egy-egy hetet a szüleik nélkül. A kamaszok pedig már több hetet is szívesen töltenek távol a családtól. A szélesebb és „komolyabb” programválasztékot kínáló táborok általában bentlakásosak, míg a napközis táborok között több a „sima” szabadidős tábor. Nem könnyű dönteni… Mindenképpen beszéljük át a leendő táborozóval az érveket és ellenérveket többféle szempontból, és csakis közösen hozzuk meg a döntést.

Hasonló cikkünk:  Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán - a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

A választásban a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborai adhatnak segítséget, mert mindkét formában igénybe vehetők.

A táborozók zöme az egész országból és külföldről érkezik, de a Kecskeméten lakók és a környékbeliek szívesen választják a hazajárós formát. Aki nem alszik bent, ugyanazt az élményt kapja, mint társai: reggel 7-től este 10 óráig tartózkodhat a táborban, és teljes ellátás mellett minden programnak részese lehet. Sőt, turnus közben is lehet váltani bent alvásra. A tábor olyan, mint egy 7–17 éveseknek szóló nyári fesztivál: a szakfoglalkozások mellett koncertek, meghívott előadók, csapatversenyek, karnevál színesítik a programot, és természetesen a klasszikus táboros események, strandolás, vízicsata, focibajnokság sem maradhatnak el.

Érdemes bevésni a naptárba az alábbi dátumokat (akár több turnusra is lehet jönni egyszerre): 

2021. július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14.

Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert 2021-ben is korán betelhetnek a helyek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...