fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

100 éves a malom

- Advertisement -

Kedves Olvasónk érdekes helytörténeti születésnapra hívta fel figyelmünket.

Találkozásunkkor elmondta, hogy három malom volt Nagykőrösön. Egy az Alpári utcán, másik a Rákóczi utcán, és a harmadik a Szolnoki úton, 89 szám alatt (ma élelmiszerbolt).

Ez a Szolnoki úti malom volt az első villanymalom. A korabeli hivatalos papír tanúsága szerint ezt a malmot éppen 100 éve, 1921. május 9-én helyezte üzembe a tulajdonos, Papp József.

Az építkezéskor szomorú esemény is történt, melynek emlékét egy régi, megsárgult újságcikk őrzi. Egy fiatalembert halálos áramütés ért.

Olvasónk azt is elárulta, hogy bár az építtető és üzemeltető Papp Józsefnek 13 gyermeke született, mára azonban egyetlen leszármazottja sem él. Szomorú.

Azonban a családnak, és a malomnak az emlékét ma is őrzi a 100 éves épület a Szolnoki út 89. szám alatt.

Hasonló cikkünk:  Egy rejtély megoldása: ki és miért lesz hálás Gulyás Gergelynek a Magyar Péter jelenség kapcsán, amihez vagy van köze, vagy nincs?

K.Zs.B.T

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...