fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Nagykőrösön továbbra is a víz az úr

- Advertisement -

„A ’Nagykőrös város belterületi csapadékvíz elvezetésének fejlesztése 2019’ PM_CSAPVIZGAZD_2018/61. kódú pályázat első ütemének megtekintése 17-én hétfőn, megtörtént” – olvasható ez a kiábrándítóan magyartalan mondat a nagykőrösi önkormányzat honlapján. Az ismeretlen szerző hozzáteszi még, hogy „az utcák csapadékvíz elvezetése érdekében a beruházás folytatódik”.

A „megtekintés” tapasztalatait nem kötötte az adófizető polgár orrára a cikkíró, pedig jó lenne tudni, vajon milyen tanulságokat vontak le a polgármesteri hivatal műszaki irodájának munkatársai?

A téma azért is érdekes, mert az elmúlt napok, hetek esőzései ismét megmutatták a város csapadékvíz elvezetésének problémáit, illetve a közelmúltban elvégzett munkák hiányosságait.

A Tompa utcai állapotokról már lapunk is beszámolt, de változás azóta sem történt. Az utca lakói most újabb fényképpel próbálták alátámasztani igazukat, miszerint valamilyen okból az illetékes mérnök a csapadékvíz árkot a magasabb oldalra tervezte, a víz viszont továbbra sem folyik fölfelé, az ellenkező oldalon gyűlik össze. Sőt, eddig csak a járdát öntötte el, de a beruházás befejezése óta van olyan porta, ahova befolyik az utcáról a víz.

Egy másik, ugyancsak a lakók által készült kép a Bárány utcai lakótelep parkolójának állapotát mutatja be. Mint ismeretes, itt két évvel ezelőtt, 2019 nyarán végeztek burkolatfelújítást.

Nagykőrös, Bárány utcai lakótelep. Fotó: Facebook

A beruházás paramétereit nem részleteznénk, hiszen arról folyamatosan beszámolt az Önkormányzati Hírek, közölve azt is, hogy Sebestyénné Angyal Zsuzsanna fideszes képviselő – aki nagy buzgalommal fényképeztette magát, miközben fontoskodva „megtekintett” – szívügyének tekinti a lakótelepen élők problémáit. Úgy tűnik, a fotózás fontosabb volt, mint a munka minősége, így fordulhatott elő az, hogy aki eső idején akar be-, illetve kiszállni az autójából, annak érdemes gumicsizmát húznia.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...