fbpx

FRISS HÍREK

Bográcsos pörkölt a soltszentimrei tűz hátterében

- Advertisement -

Három faluban is elfogyott a víz, mire eloltották a tüzet. A felelős elhunyt a helyszínen – írja a Borsonline.

A lángok áldozata lett egy lovas ranch, valamint a tűz által fenyegetett területen több tanya is állt. A tűz több, mint ötven hektáron pusztított a múlt héten.

Az egyik tanya lakója bográcsos pörköltet akart készíteni magának. Ő azonnal életét vesztette a tűzben, ami aztán gyorsan kezdett terjedni.

„A fenyő egy rohadt dolog itt a Kiskunságban” – írta annak a lovas tanyának a tulajdonosa, akiknek a rancha mindössze 200 méterre állt a tüzet okozó férfi házától. „Azt a 200 métert percek alatt vágtázta át a tűz a fenyőerdőn keresztül. Mire a tűzoltók kiértek, már az összes épületünk lángolt” – számolt be a férfi.

Hatvan tűzoltókocsi vonult ki a helyszínre. Három faluban elfogyott a víz, mire eloltották a tüzet. – írta a férfi.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-kapitányság is beszámolt erről: „Az égő lovardából a mentést Molnár Ottó izsáki körzeti megbízott kezdte meg, a zászlóst végül füstmérgezés gyanújával kórházba vitték” – közölték.

Hasonló cikkünk:  Egy orosz diszkontlánc Magyarországon is terjeszkedne, 200 üzlettel számolnak három éven belül

A környéken élők, és a ranch tulajdonosainak ismerősei azonnal a segítségükre siettek, ahogy a férfi fogalmaz, mentették a menthetőt. Kimenekítettek a lovakat, lószállítókkal vitték őket istállókba. Egy ló azonban elpusztult a menekítés közben. „El kellett engednem Crazy Professort, a legendás mént, aki megsérült a mentés következtében és az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett.”

A tulajdonosok vidékre voltak hivatalosak egy vacsorára, ott értesültek a tűzről. Azonnal hazaindultak, így a legsokkolóbb hír útközben érte őket. „Mikor megérkeztünk bő másfél órával a tűz keletkezése után a ranchra, pont semmit nem tudtunk tenni, de már út közben szóltak, hogy mi az a dolog a tanyából, az otthonunkból, ami egy kilométernyire van a ranchtól és arra megy a tűz, mert azt is ki kell üríteni, így egyből mehetünk oda, mert le fog égni, és most még odaengednek, de nem sokáig…– írják.

A tulajdonosok majd csak ezen a héten kezdhetik meg a romok takarítását, a tűzeset vizsgálata ugyanis – igazságügyi építész, statikus, tűzszakértő és nyomozó bevonásával napokig tartott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...